img_6038-1

Couscoussalade met rode kool

Makkelijke maaltijden ben ik een groot voorstander van. Als je een drukke baan hebt en ook nog een vol privé leven, dan wil je alles behalve uren in de keuken staan elke dag. Deze couscoussalade met rode kool is voedzaam, gezond en je hebt hem binnen enkele minuten op tafel. En als je wat overhoudt, dan kan je er heerlijk van lunchen de volgende dag. 

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 200 gram couscous
  • Een halve rode kool
  • Rucola
  • Tomaatjes (stuk over 8 cherry tomaatjes)
  • Komkommer 
  • Geitenkaas
  • Olijven
  • Groente bouillon blokje
  • Kruiden: zout, peper, 1 tl kurkuma, 1 tl paprika poeder, 1/2 tl komijn. 

Bereiding

  1. Bereid de couscous zoals beschreven staat op de verpakking. Verkruimel een groenten bouillon blokje door de couscous (wanneer het water nog niet geabsorbeerd is door de couscous). Laat de couscous vervolgens staan onder een gesloten pan.
  2. Snij de rauwkost: rode kool, tomaat, komkommer. En maak hiervan een salade. Even op smaak brengen met wat zout, peper en olijfolie.
  3. Als de couscous klaar is, voeg je hier aan toe de kruiden. Je mengt alles vervolgens goed door elkaar.
  4. Je serveert de couscous boven op de salade. Verkruimel hier wat geitenkaas overheen en besprenkel met wat olijfolie. Eventueel kun je nog wat olijven of zonsgedroogde tomaatjes toevoegen. 

Eet smakelijk! 

No Comments

Leave a Comment