CPC loop Den Haag

Persoonlijk | Zweten, dansen en de CPC loop Den Haag

Meer dan 40.000 sportieve deelnemers, honderdduizenden vrolijke mensen langs het parcours en het zonnetje wat ons vertelde dat het bijna voorjaar is (o yeah). Al met al een gezellige bedoeling het jaarlijkse Haagse hardloopevenement de CPC loop. Ik deed afgelopen weekend voor het eerst mee met de CPC loop in Den Haag. Benieuwd wat ik van dit hardloopevenement vind en hoe het ging? Lees snel verder!

CPC loop Den Haag

Meedoen: ja of nee?

Een aantal maanden geleden werd ik toegevoegd in een groepsgesprek: CPC loop. Super leuk! Toch twijfelde ik om mee te doen. Allereerst had ik weinig tijd om te trainen en net een enkelblessure opgelopen. De 10 km ging hem helaas niet worden, toch besloot ik me in te schrijven voor de 5 km. Maar om het uitdagend te houden wilde ik de 5 dan wel wat sneller lopen. 25 minuten, 12 km per uur. Ja dat moest het worden!

CPC loop Den Haag

Sfeer evenement

De allereerste keer de CPC Loop Den Haag. Shame on me, want ik woon al zo’n beetje mijn hele leven in Den Haag of op steenworp afstand van Den Haag. De sfeer was fantastisch op deze zonnige dag! Gezellige, grappige Hagenezen die je aanmoedigen aan de zijlijn, stuk voor stuk vrolijke deelnemers en op het Malieveld is het één groot feest en word je helemaal opgeladen voor de wedstrijd.

CPC loop Den Haag

Tijd om hard te lopen

Naast de onwijs goede sfeer en organisatie van het evenement liep ik tegen één minpuntje aan bij de start (letterlijk). Ik stond vrij vooraan in startvlak B (A is voor de snelle lopers die onder de 20 minuten lopen), maar desondanks was er niet doorheen te komen de eerste anderhalve kilometer. Het stagneerde enorm en er was wat asociaal inhaalgedrag nodig om nog een klein beetje tempo te kunnen maken. Mijn oprechte excuses als jij degene was waarvan ik op de hiel trapte of opzij beukte met mijn schouder. Het ging niet expres hihi! Hierdoor liep ik direct al behoorlijk achter qua tijd. Ik moest wel heel hard rennen wilde ik het nog recht trekken in de laatste drie en een half resterende kilometer. Uiteindelijke finishte ik met een tijd van 25.09. Jammer van die 9 seconde, maar onwijs blij dat ik ondanks de langzame start toch nog in de buurt van mijn doel finishte.
CPC loop Den Haag

CPC loop Den Haag CPC loop Den Haag

De CPC loop Den Haag is echt een onwijs leuk hardloopevenement. Volgend jaar ben ik weer van de partij!

Deed jij ook mee met de CPC loop 2015? Laat achter in de comments hoe het bij jou ging?

Vergeet ons niet te volgen, zodat je op de hoogte blijft van al onze healthy inspiratie! 

♥ Facebook
♥ Bloglovin
♥ Instagram

Liefs, Sharona

4 Comments

 • Linda maart 11, 2015 at 6:27 pm

  Jeeej! Leuk artikel 🙂 was echt super gezellig de CPC en wat was het lekker weer

  Reply
 • Tibisai maart 12, 2015 at 10:12 am

  Super leuk artikel sharoon, de Cpc was geweldig en wat hadden we geluk met het mooie weer.
  Dit jaar ging ik voor de 5 km, ik ga zeker me best doen om volgend jaar de 10 km te doen doe je mee sharoon?

  Reply
 • Marleen maart 12, 2015 at 4:37 pm

  Wauw, goed gedaan! Ziet er gezellig uit op de foto’s

  Reply
 • DutchBees maart 31, 2015 at 9:12 pm

  Goed gedaan meiden! Groetjes van DutchBees

  Reply

Leave a Comment