nom nom nom tag

De Nom Nom Nom Tag – Sharona

Op internet kwam ik op verschillende foodblogs de Nom Nom Nom Tag tegen. Het leek mij leuk om deze ook te doen, zodat jullie mij iets beter leren kennen en dat vooral op het gebied van eten. Heel belangrijk want in mijn leven speelt lekker ‘nom nom nommen’ toch wel een hele belangrijke rol. Op deze manier geef ik jullie een kijkje in mijn leven en mijn keuken ;)! Benieuwd? Lees snel verder…

1. Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?
Al zeg ik het zelf: ik ben echt een ontzettend makkelijke eter. Dus nodig je me uit, dan kan je me zo goed als alles voorschotelen. Makkelijk toch? Er is alleen één ding waar je me absoluut geen plezier meedoet en dat zijn bitterballen en kroketten. Ja.. Ja.. ik weet wat je denkt: ben je gek geworden ofzo? Deze verontwaardigde reactie krijg ik namelijk aaaaltijd. Maar echt ik vind ze vreselijk. Dat is niet altijd zo geweest. Vroeger was ik er namelijk dol op! Op feesten en bruiloften was ik als kind altijd bij binnenkomst al op zoek naar de schaal met bitterballen. Tot ik een paar keer zo misselijk thuis kwam na een feestje (tja vind je het gek met 20 bitterballen in je maag). Maar sindsdien geen bitterballen meer voor mij. Voor de rest houd ik ook niet van alle soorten vlees. Lams- en kalfsvlees vind ik super zielig! En ook orgaanvlees krijg je er niet in bij mij.

spruitjes
Ik ben daarin tegen dol op spruitjes. Ja echt, die groene dingen. Heeeerlijk! Vooral gewokte en nog lichtknapperige spruitjes maken mij echt blij. Helaas ken ik niet veel mensen die deze liefde met mij delen. Thuis zit ik altijd in me eentje aan de spruitjes. Ach het mag de pret niet drukken, want ik ben dol op ze!

hamburger

2. Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Wauw lastig zeg. Ik ben echt gek op lekkere belegde broodjes en deze liefde deel ik samen met manlief. In het weekend pakken we regelmatig groot uit en maak ik de lekkerste (niet altijd even gezonde) broodjes. Jammm! Ingrediënten die regelmatig voorbij komen zijn: warme brie, mozzarella, tonijn, gebakken kip, rijk gevulde omeletten, geitenkaas. Maar toch wel mijn favo is mijn eigengemaakte broodje hamburger (telt dat ook mee als broodje?). Ik ben gek op hamburgers, maar daarmee bedoel ik niet die zooi van Mc Donalds of die kant-en-klare troep van onze beste vriend Albert Heijn. Nee echt helemaal zelfgemaakt. Meestal gebruik ik voor het broodjes wel afbakbroodjes, maar deze bewerk ik helemaal zelf met olijfolie, knoflook en kruiden. Maar goed, hoe zou ik hem noemen… Sharona’s special burger (sorry het ontbreekt me aan creativiteit op het moment haha).

sushi

3. In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?
Duidelijk! Dat zou een sushi restaurant zijn en dan ga ik voor de Sumo in Haarlem. Waarom helemaal Haarlem? Misschien zit het tussen mijn oren, maar daar smaakt de sushi op zijn best. Ik ben echt een liefhebber van de Japanse rolletjes. Maar goed ELKE DAG hé! Zelfs als sushi lover gaat me dat te ver. En eerlijk gezegd zou ik in geen één restaurant elke dag willen eten. Ik zou het zo jammer vinden als ik zelf nooit meer hoef te koken. Koken en bakken is toch wel één van mijn grootste hobby’s.

4. Wat kook je het liefst (en eigenlijk te vaak)?
Poeh! Ik denk dat het vaakst broccoli op het menu staat bij ons thuis. Maar of ik dit nou ook het liefste kook… nee. Dit eten we eigenlijk standaard één keer per week, omdat het toch één van de meest veelzijdige (dus eigenlijk ook wel gezondste), groente is. Maar wat ik het allerliefste kook is iets nieuws. Ik vind het zo leuk om te experimenteren en nieuwe dingen te proberen. Als het dan lekker is, ben ik helemaal in mijn nopjes.

5. Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Wauw die lijst is namelijk huge en ga ik jullie niet meelastig vallen. Het liefst probeer ik elke dag iets nieuws uit. Het probleem is alleen dat mijn man daar niet zo blij van wordt. Hij is niet zo van de nieuwe dingen proberen. Het liefst eet die zijn hele leven elke week zeven gerechten die, die kent en lekker vindt. Waarom wat nieuws uitproberen, als je weet dat iets anders al lekker is? Zou zijn motto wel zijn… Maar langzaamaan introduceer ik gewoon nieuwe dingen in huizen van Hagen en regelmatig pakt dit positief uit. Wat ik echt graag een keer zelf wil leren maken is brood en dan het liefst de zuurdesem variant.

6. Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten?
Alle drie hebben ze hun charmes en ik kan daarom ook echt niet kiezen. Koken en bakken doe ik heel graag. Maar ook ik heb af en toe van die dagen dat mijn hoofd er niet naar staat om te koken of dat ik totaal geen inspiratie heb. Vaak wordt en dan eten bestellen. Wat we regelmatig bestellen is dan roti. I love it! Op steenworp afstand van mijn huis zit een heel klein tokootje, die de lekkerste roti verkoopt. Ook buiten de deur doe ik zo af en toe. Vooral de gezelligheid samen met vrienden, vriendinnen of familie spreekt mij aan.

aardbei

7. Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?
Ik val serieus van de ene in de andere food obsessie. Zo kan ik weken verslaafd zijn aan mug cake (soort havermoutcake) als ontbijt, maar van de één op de andere dag het zat zijn. En dan eet ik weer het liefst kwark met fruit als ontbijt. Heel vermoeiend, maar ach afwisseling is goed toch? Er is één obsessie die gaat echt nooit verdwijnen vrees ik. Dat is mijn obsessie voor aardbeien. En dat is een serieuze obsessie! In de zomer als er volop heerlijke, zoete aardbeien te koop zijn, ga ik los! ’s Ochtends aardbeien in m’n smoothie of kwark, als tussendoortje aardbeien, als lunch op een cracker of rijstewafel aardbeien en ’s middags en ’s avonds weer als tussendoortje. Ik kan er simpelweg geen genoeg van krijgen.

fruit

8. Wat is je favoriete toetje?
Eigenlijk ben ik helemaal geen toetjesmens. Al helemaal met pudding of tiramisu doe je mij geen plezier. En waarom zou ik die bergen calorieën eten als ik er toch niet echt van geniet? Wel vind ik een ijsje op z’n tijd lekker (vooral in de zomer). En dat kan van alles zijn: schepijs, Magnum of een gewoon waterijsje. Waar ik ook echt van kan genieten is fruit en dan vooral aardbeien.

9. Ben je ergens allergisch voor?
Ja en nee… Officieel is er nooit uit een allergie test iets gekomen waar ik allergisch voor ben. Ik ben dan ook niet op ontzettend veel dingen getest, dan enkel alleen: lactose en glucose. Toch merk ik zelf dat mijn lichaam op bepaalde voeding niet goed reageert. Jarenlang heb ik elke dag last gehad van buikklachten. Hierdoor had ik last van vitaminen te korten en een ijzer te kort, waardoor ik me vaak moe en futloos voelde. Het vervelende is dat op de dag van vandaag ik nog steeds niet weet waardoor het komt en het probleem nog steeds niet is opgelost (na vele onderzoeken). Maar zelf heb ik wel een voedingsstijl gevonden, waarbij ik vrijwel geen klachten heb. Zo eet ik zomin mogelijk brood, geraffineerde suikers en koeienmelk. Daarnaast bereid ik (zo goed als) alles met verse ingrediënten. Geen suikerbommen en E-nummer-knallers als Maggie en Knorr, etc. En dit helpt, want wanneer ik iets ‘verkeerds’ eet merk ik dit vrijwel direct dezelfde of volgende dag. Maar zo af en toe een uitzondering is ook helemaal niet erg.

havermout

10. Deel een handige kooktip:
Regelmatig krijg ik de vraag: hoe doe je dat dan zo gezond eten en vrijwel geen brood? Het is inderdaad voor velen een gewoonte om een bammetje te beleggen en klaar is kees. En ik moet eerlijk toegeven dat het best wel wat voorbereiding kost om iets anders mee te nemen naar de werk. Dit betekent dat ik regelmatig ’s avonds sta te koken of groenten sta te snijden voor de volgende dag op m’n werk. Dit kan je natuurlijk ook alvast voor een paar dagen vooruit doen, food prepping. Ook maak ik regelmatig havermoutmuffins of bananenbrood. Op die manier heb ik altijd een gezond ontbijt voor het grijpen. Mijn tip is dus: voorbereiding! Daarnaast is het handig om altijd een goedgevulde voorraadkast en fruit/groenten schaal te hebben. Hierdoor grijp je minder snel naar de makkelijke (oftewel: ongezonde) weg.

No Comments

Leave a Comment