Demotiverende opmerkingen gezonde leefstijl

”Geen wijntje? Doe eens een beetje gezellig!” || Hoe ga je om met demotiverende opmerkingen

Als je begonnen bent met een gezonde levensstijl zul je merken dat niet iedereen dit direct begrijpt. Soms heb je het gevoel dat de demotiverende opmerkingen je om de oren vliegen. Kan het alsjeblieft wat positiever? Vandaag heb ik een paar van deze opmerkingen (die ik zelf regelmatig hoor) op een rij gezet. Maar om het hier wel positief houden, zal ik je gelijk een handje helpen hoe je op deze demotiverende opmerkingen kan reageren. Let’s go!

NIKE VANINA SORRENTI

Waarom sport je zoveel? Dat heb je toch helemaal niet nodig! Je bent hartstikke slank!

Ja en dat wil ik graag zo houden! Oké, dat is misschien niet heel aardig om zo te reageren, maar je kan wel uitleggen dat sporten niet alleen voor vollere mensen is. Doordat je zoveel sport blijf je slank. Veel mensen linken uiterlijk en sporten aan elkaar. Maar het draait niet allemaal om de buitenkant. Sporten heeft misschien nog wel meer voordelen voor je gezondheid. Je voelt je super fit en energiek in het dagelijkse leven! “Zin om ook is mee te gaan?”

Samen eten

Geniet toch eens een beetje. Je leeft maar 1x…

Wie zegt dat ik niet geniet van mijn groene smoothie, quinoa salade of bordje havermout? Gezond eten is niet per definitie vies eten. Natuurlijk ben ik dol op een patatje met, maar des te meer geniet ik ervan als ik mezelf er soms op trakteer. Misschien zou je degene die deze opmerkingen geeft eens kunnen uitnodigen voor een gezonde maaltijd. Geloof me! Daarna is het hele vooroordeel: gezond eten=vies weg.

a160d2ea11f3a37948f6768389aa7549

Kom op neem er eentje, alleen vandaag. Dat kan toch geen kwaad?

Daar heb je helemaal gelijk in. Het kan ook geen kwaad om zo af en toe te zondigen. Maar helaas is het niet altijd feest! Als ik iedere keer zwicht als ik deze opmerking krijg, dan eet ik dagelijks troep. Het draait allemaal om balans. Soms neem je wel wat en soms niet.

Konijn rauwkost

Knap hoor dat je zo gezond eet, maar ik wil wel een beetje kunnen genieten en niet elke dag als een konijn aan de rauwkost.

Word je hier nu vergeleken met een konijn ;-)? Zie het maar als een compliment! Eigenlijk zegt diegene dat die het hartstikke knap vindt dat jij zoveel discipline hebt om gezond te eten en het zelf heel moeilijk vindt. Maar leg uit dat een gezonde leefstijl niet bestaat uit alleen maar ‘konijnenvoer’. Nee ook jij eet pasta, rijst en aardappels. Alleen wat minder.

Geen wijntje/taartje? Doe eens een beetje gezellig!

Niet mee eten wordt over het algemeen gezien als ongezellig! Eigenlijk snap ik het ook wel, want het is natuurlijk veel leuker om samen te genieten van een wijntje, toch? Maar ongezond eten hoeft niet altijd te staan voor gezelligheid. Waarom organiseer je niet een keer een gezellig avondje met vrienden met gezonde hapjes in plaats van bitterballen. Ze zullen zien dat het net zo gezellig is met gezonde hapjes!

Keep calm and eat chips

Mag jij dat wel? Eet je nou chips? Past dat wel binnen je dieet?

Ten eerste: ik mag alles, want ik verbied mezelf niks! Ten tweede: doe ik niet aan een dieet, maar streef ik een gezonde leefstijl na en ten derde: het draait allemaal om balans. Ik denk dat als je dit zegt dat je, je punt gemaakt hebt!

Krachttraining vrouwen

Doe je nou aan krachttraining? Dat is toch meer wat voor mannen… Dadelijk zie je eruit als een bodybuilder.

Echt waar al zou ik het willen ik word echt geen Arnold Schwarzenegger als ik drie keer per week een paar gewichten optil. Er zijn heren en dames die hier kei kei keihard voor werken en bij wijze van heel hun leven hier aan wijden en dat gaat verder dan drie keer per week een paar kracht oefeningen doen! Dus wees maar niet bang!

Daarnaast heeft krachttraining heel veel voordelen als je gewicht wil verliezen. Door je spieren sterker te maken krijg je een mooie vorm in je lichaam en je vetverbranding gaat omhoog , ook in rust. Perfect toch? Niks doen en toch calorieën verbranden!

Herkennen jullie bovenstaande opmerkingen? Vast wel! Ze zijn vast niet rot bedoeld, maar kunnen soms erg vervelend zijn! Welke opmerking krijg jij altijd over je gezonde leefstijl en hoe reageer je daarop?

Liefs,

Sharona

Wil je op de hoogte blijven van lekkere, gezonde receptjes? Volg ons dan op Facebook, Bloglovin en Instagram! Tot snel!

4 Comments

 • Linda oktober 8, 2014 at 10:43 am

  HAHAH dat konijn 😀 die wil ik hebben <3

  Maar even to the point. Goed artikel. Zo herkenbaar die opmerkingen, meestal goedbedoeld, maar totaal niet motiverend.

  Reply
 • Hilda Mossink oktober 8, 2014 at 11:31 am

  Ha Sharona, opmerkingen die mensen maken tva jouw leef/eetgedrag zeggen meer over die mensen dan over jou. Jouw keuzes confronteren hen met hun eigen keuzes en dat vinden veel mensen onprettig. Gewoon blijven doen waar jij je goed en lekker bij voelt. Mooi zoals je die veelgehoorde opmerkingen op een rijtje zet!

  groet van Hilda

  Reply
 • Anneleen oktober 20, 2014 at 7:42 am

  Haha leuk om te lezen!

  Reply
 • Juliette juni 8, 2015 at 7:54 am

  Zo standaard dit allemaal, soms is het echt vervelend dat mensen je niet begrijpen. Gedemotiveerd raak ik er niet door, maar het gevoel dat je je steeds moet verantwoorden voor je leefstijl is wel frustrerend.. Vind dat iedereen moet doen waar hij of zij zich prettig bij voelt 🙂

  Reply

Leave a Comment