that sugar film

Documentaire: That sugar film

Vorig jaar werd bekend dat er een documentaire zou uitkomen over suikers en wat het nou echt met onze gezondheid doet. Een documentaire die waarschijnlijk veel reacties teweeg zou brengen! Toen ik de trailer zag, werd ik al helemaal enthousiast. Helaas is de documentaire nog steeds nergens terug te vinden en komt die pas ergens dit jaar uit. Als je benieuwd bent naar de trailer en het verhaal achter de film, lees dan snel verder!

Damon Gameau gebruikt al jaren geen producten meer met toegevoegde suikers. Toch is hij benieuwd wat suiker nou echt met je gezondheid doet en daarom zet hij een experiment op. Hij zal 60 dagen lang 40 theelepels suiker per dag gaan eten. Dit lijkt misschien heel veel (is het ook), maar het is niet veel meer dan de gemiddelde tiener binnenkrijgt. De vastgestelde normen zijn negen theelepels suiker per dag voor mannen en zes voor vrouwen. Belangrijk is dat zijn calorie-inname gelijk blijft aan het aantal calorieën wat hij daarvoor at.

‘Gezonde producten’

Wat verrassend is, is dat hij deze suikers alleen uit producten haalt die als ‘gezond’ bestempeld staan. Hij mag dus niet drie blikjes cola, een bak ijs en een zak winegums achterover slaan, nee hij haalt de suikers uit vruchtensmoothies, magere yoghurt met muesli, ontbijtgranen en veel light producten. Producten waarvan de doorsnee consument denkt dat ze gezond bezig zijn als ze deze producten aanschaffen.

Op weg naar obesitas

Na 60 dagen was zijn gezondheid aanzienlijk verslechterd. Hij kwam 8,5 kilo aan en was al aardig op weg om obees te worden. Zijn buikomvang nam met 10 centimeter toe, hij voelde zich moe en had last van stemmingswisselingen en zijn lever begon te vervetten.

Wat vind ik?

Voor mij bevestigt dit wat ik al vermoedde. We worden tegenwoordig platgegooid met suiker, het zit werkelijk overal in en dit kan gewoon nooit goed voor je zijn. Damon stelt in zijn film zelfs dat als we alle suikerrijke producten uit de schappen zouden verwijderen er nog maar 20% overblijft.

Wat nog het ergste is, is dat er zoveel suiker in zogenaamd gezonde producten zit. Als je niet oplet in de supermarkt wordt je onwijs voor de gek gehouden. Maar de waarheid is dat de meeste mensen niet elk etiket afspeuren voordat ze het in hun mandje gooien. Ook juist veel producten die voor kinderen bedoeld zijn, zitten vol met suikers. Zo worden kinderen eigenlijk al in de wieg gelegd voor obesitas.

Ik ben erg benieuwd naar de volledige documentaire en kan niet wachten! Zijn jullie ook nieuwsgierig geworden? Bekijk hieronder alvast de trailer:

Wat is jullie mening hierover en gaan jullie de film kijken?

Vergeet ons niet te volgen, zodat je op de hoogte blijft van al onze healthy inspiratie! 

♥ Facebook
♥ Bloglovin
♥ Instagram

Liefs, Fabienne

 

1 Comment

  • Melissa maart 5, 2015 at 9:46 am

    Ik ga deze echt eens kijken! Dank voor het delen!

    Reply

Leave a Comment