hoe krijg je een sixpack? Loslaten!

Geluk is meer dan een strak lichaam

De meeste mensen beginnen met sporten of diëten omdat ze een bepaald droom lichaam willen. Slanker worden, een plattere buik, misschien wel een sixpack of een rondere bilpartij. Met andere woorden: je bent niet tevreden met wat je nu in de spiegel ziet. Ook ik heb me jaren gefocust op een ideaal lichaam. Alles behalve gelukkig maakte dat mij. Ergens heb ik het los weten te laten de afgelopen maanden en daar ben ik ZO ontzettend blij mee. 

En ineens heb je een sixpack

Van de één op de andere dag keek ik in de spiegel. En zag blokjes. FREAKING blokjes, oftewel een sixpack. Waar is die vandaan gekomen? Jaren droomde ik van een strakke buik met van die mooie lijnen. Een sixpack dacht ik niet eens over na, want dat was vast niet voor mij weggelegd maar alleen voor van die extreem mooie fitgirls op instragram met duizenden volgers.

Focus op andere doelen

De afgelopen maanden heb ik mijn focus gehad op hele andere dingen, zoals mijn triatlon. Ik had maar één doel namelijk dat mijn lichaam klaar moest zijn voor een triatlon. Ik wilde het beste uit mezelf halen op alle vlakken: zwemmen, fietsen en hardlopen. Het hebben van een perfect lichaam, was gewoon even ondergeschikt. En ineens kijk ik in de spiegel en zie dat ik misschien wel het lichaam heb waar ik al die jaren zo hard voor ploeterde, maar ik kwam alleen nooit zo ver.

Blij zijn met wat je lichaam kan

Natuurlijk kwamen die blokjes niet zomaar aanwaaien, maar zo voelde het wel. Door me niet te focussen op het krijgen van een ‘bepaald’ lichaam heb ik het ontevreden gevoel over m’n lichaam losgelaten. De trainingen zorgde er juist voor dat ik m’n lichaam elke dag een beetje meer ging waarderen. Het is zo mooi om te zien dat je met de juiste training, voeding en vooral een positieve mindset zoveel uit je lichaam kan halen. The sky is the limit! Ineens is het een stuk minder interessant hoe dat lichaam er dan precies uit moet zien Het moet doen, wat jij wilt dat het doet! In mijn geval: zo snel mogelijk zwemmen, fietsen en hardlopen.

Je bent wie je bent en dat is meer dan goed

We zijn snel geneigd om te kijken naar wat anderen hebben en dat te vergelijken met wat we zelf niet hebben. Eigenlijk maken we ons zelf hier alleen maar doodongelukkig mee, want je zult nooit iemand anders worden. Je bent wie je bent en dat is meer dan goed. Dat is ook wat wij met ons blog willen uitdragen. Het is goed om te zijn wie je bent! Wees tevreden met wie je bent, hoe je eruit ziet en leg de focus niet op het krijgen van een bepaald lichaam. Het maakt mij zo verdrietig als ik zie dat mensen niet echt gelukkig kunnen zijn, maar zichzelf voor houden dat ze pas gelukkig zijn op het moment dat ze een slanker, strakker of gespierder lichaam hebben. Op die manier ben je dus altijd aan het wachten op geluk. Terwijl geluk zo voor het grijpen ligt.

Geluk is meer dan een strak lichaam

Ik laat mijn geluk niet meer afhangen van een bepaald lichaam. Geluk is voor mij veel meer dan dat. Inmiddels ben ik tevreden met m’n lichaam. Nee niet omdat ik nu een strakkere buik heb, maar omdat ik het los heb kunnen laten. Wanneer je focus ligt op het krijgen van een mooier lichaam, dan zul je nooit tevreden zijn. Natuurlijk wil ik hiermee niet zeggen dat je maar moet stoppen met sporten en gezond eten en een rechtstreekse sprint moet nemen naar de snackbar op de hoek.

Zorg goed voor jezelf, voor je lichaam en focus je op doelen die niet direct gericht zijn op je uiterlijk. Misschien kijk je dan ook op een dag verbaast naar een strakke buik in de spiegel.

Liefs,

Sharona

PS: Volg je ons al op Facebook en Instagram?

No Comments

Leave a Comment