Mijn Food Diary heeft alweer een tijdje op zich laten wachten, maar hier is er eindelijk weer één! Ik ben de laatste tijd wat minder druk bezig geweest met foto’s maken van me eten, soms schiet dat er een beetje bij in. In deze Food Diary zien jullie nog een stukje van mijn vakantie in Griekenland en een stukje met wat ik heb gegeten toen ik weer thuis was. Enjoy!
We zaten in een kleinschalig hotelletje met half pension. Elke avond was er een buffet en dit wisselde elke dag af. Sommige dingen waren er wel standaard, zoals een salade bar. Elke avond dus Griekse salade voor mij mmm..!
Hoe kan je naar Griekenland gaan en geen Souvlaki eten? Dat kan niet! Met overal Tzatziki bij geserveerd natuurlijk.
Als voorgerechtje bij een restaurantje in de bergen werd ons dit aangeraden. Het was een lokale specialiteit en had een moeilijke naam, die ik natuurlijk ben vergeten. Het was gevuld met allerlei groene kruiden. Heel lekker!
Elke avond nam ik vijgen! Ik ben er gek op en hier in Nederland zijn ze echt moeilijk te krijgen en als ze er eindelijk zijn, zijn ze best duur. Alleen hadden ze hier groene. Ik weet niet of dit gewoon het soort is of dat ze eigenlijk nog onrijp zijn? Heeft iemand enig idee toevallig? Ze smaakte in ieder geval best goed, ook al geef ik toch de voorkeur aan die paarse met een diep rode binnenkant. (op de achtergrond een stukje baklava en een mierzoet roze toetje)
Gefrituurde inktvis ringen! Veel mensen houden hier niet van, ik at het voor het eerst en vond het erg lekker. Het moet wel goed klaargemaakt zijn, zodat ze lekker mals zijn.
Ik bestelde zalm en kreeg een mega stuk! Alleen wel een beetje te hard aangebakken, waardoor de korst wel erg knapperig was. De gegrilde groentes erbij waren ook heerlijk.
Mijn man bestelde lam in een sausje van honing. Hij kreeg een stuk minder, maar het was wel erg lekker van smaak (lief als ik ben heb ik natuurlijk wel een stukje van me zalm met hem gedeeld).
Oké, dit was toch wel The BEST. Een mixed grill met hamburgertjes, worstjes, kipspiesjes, nog meer gegrilde kip, speklapjes. Vooral de hamburgertjes waren echt om je vingers bij af te likken. We kregen er ook tzatziki (natúúrlijk) en barbecuesaus bij. Nou ben ik normaal nooit zo’n enorme fan van barbecuesaus, maar deze was echt…hemels haha! Daarnaast kregen we ook nog eens gekruid pita brood en voor dat alles betaalde we met z’n tweeën maar zo’n 20 euro.
En weer thuis. Gelijk maar weer aan de groene smoothies gegaan om te ontgiftigen van al die patat haha. Lekker met een broodje gerookte zalm erbij.
Dit is ook héél lekker. Nachos met groente erdoor heen, kaas erover heen en even in de oven. We aten dit met wraps (die ik vul met kip en heel veel soorten groente en dan op smaak breng met een zelfgemaakte kruidenmix) en zelfgemaakte guacamole.
Tot slot deze frisse tonijnsalade. Het recept staat op de site: Frisse slanke tonijnsalade
Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te zien en even mee te genieten met al dat lekkere eten uit Griekenland.
Liefs, Fabiënne
Ik hou van inktvisringen! <3 en van tonijnsalade, en van nacho's, en van vijgen en van grieks eten. jum jum jum