food diary september

Food Diary september||Fabiënne

Mijn Food Diary heeft alweer een tijdje op zich laten wachten, maar hier is er eindelijk weer één! Ik ben de laatste tijd wat minder druk bezig geweest met foto’s maken van me eten, soms schiet dat er een beetje bij in. In deze Food Diary zien jullie nog een stukje van mijn vakantie in Griekenland en een stukje met wat ik heb gegeten toen ik weer thuis was. Enjoy!

DSCN1742

 

We zaten in een kleinschalig hotelletje met half pension. Elke avond was er een buffet en dit wisselde elke dag af. Sommige dingen waren er wel standaard, zoals een salade bar. Elke avond dus Griekse salade voor mij mmm..!

DSCN1871

Hoe kan je naar Griekenland gaan en geen Souvlaki eten? Dat kan niet! Met overal Tzatziki bij geserveerd natuurlijk.

DSCN1870

Als voorgerechtje bij een restaurantje in de bergen werd ons dit aangeraden. Het was een lokale specialiteit en had een moeilijke naam, die ik natuurlijk ben vergeten. Het was gevuld met allerlei groene kruiden. Heel lekker!

DSCN1683

Elke avond nam ik vijgen! Ik ben er gek op en hier in Nederland zijn ze echt moeilijk te krijgen en als ze er eindelijk zijn, zijn ze best duur. Alleen hadden ze hier groene. Ik weet niet of dit gewoon het soort is of dat ze eigenlijk nog onrijp zijn? Heeft iemand enig idee toevallig? Ze smaakte in ieder geval best goed, ook al geef ik toch de voorkeur aan die paarse met een diep rode binnenkant. (op de achtergrond een stukje baklava en een mierzoet roze toetje)

DSCN1976

Gefrituurde inktvis ringen! Veel mensen houden hier niet van, ik at het voor het eerst en vond het erg lekker. Het moet wel goed klaargemaakt zijn, zodat ze lekker mals zijn.

DSCN1983

Ik bestelde zalm en kreeg een mega stuk! Alleen wel een beetje te hard aangebakken, waardoor de korst wel erg knapperig was. De gegrilde groentes erbij waren ook heerlijk.

DSCN1979

Mijn man bestelde lam in een sausje van honing. Hij kreeg een stuk minder, maar het was wel erg lekker van smaak (lief als ik ben heb ik natuurlijk wel een stukje van me zalm met hem gedeeld).

DSCN2062

Oké, dit was toch wel The BEST. Een mixed grill met hamburgertjes, worstjes, kipspiesjes, nog meer gegrilde kip, speklapjes. Vooral de hamburgertjes waren echt om je vingers bij af te likken. We kregen er ook tzatziki (natúúrlijk) en barbecuesaus bij. Nou ben ik normaal nooit zo’n enorme fan van barbecuesaus, maar deze was echt…hemels haha! Daarnaast kregen we ook nog eens gekruid pita brood en voor dat alles betaalde we met z’n tweeën maar zo’n 20 euro.

DSCN2080

En weer thuis. Gelijk maar weer aan de groene smoothies gegaan om te ontgiftigen van al die patat haha. Lekker met een broodje gerookte zalm erbij.

DSCN2073

Dit is ook héél lekker. Nachos met groente erdoor heen, kaas erover heen en even in de oven. We aten dit met wraps (die ik vul met kip en heel veel soorten groente en dan op smaak breng met een zelfgemaakte kruidenmix) en zelfgemaakte guacamole.

DSCN2130

Tot slot deze frisse tonijnsalade. Het recept staat op de site: Frisse slanke tonijnsalade

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te zien en even mee te genieten met al dat lekkere eten uit Griekenland.

Liefs, Fabiënne

 

1 Comment

  • Linda oktober 8, 2014 at 10:49 am

    Ik hou van inktvisringen! <3 en van tonijnsalade, en van nacho's, en van vijgen en van grieks eten. jum jum jum

    Reply

Leave a Comment