Organic Roast

Recept | Gele linzensoep met spinazie

Laatst zag je al een sneakpeak voorbij komen van heerlijk zelfgemaakte linzensoep in het artikel over plantaardig eten. Ik als oer echte Nederlander weet soms niet zo goed wat ik met een zak linzen aan moet. Maar hé, ik Google een beetje rond en gooi er wat van mijn eigen creativiteit bij en zo kwam ik tot het recept van dit lekkere vegetarische linzensoepje.

Linzen behoren tot de peulvruchten en zijn erg eiwitrijk, namelijk per 100 gram linzen 21 gram eiwit. Ben je dus met sport bezig en kan je wel wat extra eiwitten gebruiken, maar haal je dit liever niet (alleen) uit dierlijke producten, probeer deze heerlijke linzen soep dan eens. En trouwens als je niet sport moet je deze soep ook gewoon proberen! Ik vond hem persoonlijk erg lekker!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram gele of rode linzen (ik heb zelf gele gebruikt, maar rode zijn ook prima geschikt voor dit recept)
  • 2 uien
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1 tl komijn
  • 2 tl paprika poeder
  • een blikje tomatenblokjes
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 75 gram gekookte kikkererwten
  • 250 gram spinazie
  • olijfolie
  • paar eetlepels Griekse yoghurt

Hoe maak je het?

  • Verwarm een pan en voeg hier een scheutje olijfolie aan toe. Fruit hierin de ui, knoflook, paprikapoeder en komijn.
  • Voeg vervolgens de bouillon en linzen toe.
  • Breng dit aan aan de kook en laat dit een halfuur tot drie kwartier koken.
  • De linzen zijn nu gaar, pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de kikkererwten toe aan de soep.
  • Als dit goed is verwarmd voeg dan hand voor hand de spinazie toe en roer steeds even door.
  • Als de spinazie er wat slapper uitziet en ook meegekookt is in de soep is het tijd om de soep te serveren.
  • Schep de soep in kommetjes en voeg er een eetlepel Griekse yoghurt aan toe. Bestrooi dit nog even met paprikapoeder ter garnering en eventueel wat verse koriander als je dit in huis hebt.

Zo heb je in een handomdraai deze lekkere en gezonde soep gemaakt. Serveer met naan brood of Turks brood. Als je wat kikkererwten over hebt kan je deze gebruiken om hummus te maken. Combineert perfect met deze soep!

gele linzen soep

linzensoep

Liefs,

Fabienne

Volg Good To Be You ♥ Facebook ♥ Bloglovin ♥ Instagram ♥ Twitter

No Comments

Leave a Comment