Gezonde kurkuma smoothie

Geneeskrachtige smoothie met kurkuma (geelwortel)

Geelwortel, oftewel: kurkuma. Een aantal maanden geleden was dit supersonische kruidje nog nieuw voor mij. Maar tegenwoordig gaat er regelmatig een theelepeltje kurkuma in mijn groene smoothie. Er zijn eigenlijk te veel gezondheidsvoordelen van kurkuma om op te kunnen noemen …Ik ben zwaar onder de indruk van deze superfood.

Kurkuma (geelwortel) is een geel kruid met een mild bittere smaak. In India zijn de geneeskrachtige eigenschappen al eeuwenlang bekend en gewaardeerd. Kurkuma is een super natuurlijke ontstekingsremmende specerij en een sterke anti-oxidant. Kurkuma kan ontstekingen verminderen of geheel laten verdwijnen en het kan een groot aantal ziektes bestrijden zoals: kanker, diabetes en Alzheimer. Nu ben ik normaal gesproken beetje huiverig om dit soort dingen te noemen, maar na het lezen van tientallen onderzoeken ben ik overtuigd.

Daarnaast helpt kurkuma bij het ontgiften van de lever. Dit kan voornamelijk goed zijn als je zware metalen belasting hebt of veel met schadelijke chemische stoffen in aanraking komt. Ook bij spijsverteringsklachten is kurkuma prima in te zetten. Het helpt bij maagzuur, de vertering van vetten (ondersteunt daarbij ook de galblaas), geeft verlichting bij een opgeblazen gevoel en kramp in de darmen.

Overtuigd? Dan is deze geneeskrachtige smoothie met kurkuma voortaan jouw power smoothie!

Ingrediënten geneeskrachtige smoothie met kurkuma

 • Handje spinazie
 • 1 Banaan
 • 1 tl Kurkuma
 • 200 ml kokoswater
 • Optioneel: dadels

Benodigdheden 

 • Blender

Geneeskrachtige smoothie met kurkuma (geelwortel)

Bereiding geneeskrachtige smoothie met kurkuma

Het fijne aan smoothies is dat het zo makkelijk en snel te maken is. Je gooit alle ingrediënten bij elkaar en klaar is je power smoothie. De kurkuma geeft de smoothie een milde bittere smaak. Ik vind dit zelf niet storend, maar wil je de smoothie net iets zoeter hebben dan kun je 2-3 dadels toevoegen voor een extra zoete smaak.

Ik heb kurkuma helaas pas heel kort geleden ontdekt. Wist jij al dat dit kruidje een echte topper is?

Vergeet ons niet te volgen, zodat je op de hoogte blijft van al onze healthy inspiratie!

♥ Facebook
♥ Bloglovin
♥ Instagram

Liefs,
Sharona

3 Comments

 • Melissa december 23, 2014 at 11:52 pm

  Wat goed! Deze ga ik proberen!

  Reply
  • Sharona december 28, 2014 at 9:04 pm

   Oe ja echt een aanrader! Zo af en toe wat power in je smoothie 🙂

   Reply
 • Abdullah april 27, 2018 at 6:16 am

  Ik doe kurkuma nu door de koffie met wat gember en zwarte peper..
  Echt heerlijk!

  Reply

Leave a Comment