geroosterde aubergine puree

Recept | Geroosterde auberginepuree

In de supermarkt is het moeilijk om gezonde en lekkere smeerseltjes voor op je brood te vinden die niet vol met troep zitten. Ondertussen is iedereen natuurlijk wel bekend met hummus en alle lekkere varianten hierop, zoals deze bieten hummus, maar er is zoveel meer dan hummus! Vandaag deel ik een receptje voor een lekkere spread of dip gemaakt van aubergines.

Misschien denk je: bedoel je niet gewoon Baba Ganoush? Het receptje lijkt inderdaad heel erg op de traditionele Baba Ganoush, wat ook een auberginepuree is. Maar dit receptje is toch wat anders, omdat er Griekse yoghurt doorheen gaat.

Wat heb je er voor nodig?

  • 1 aubergine
  • 1 knoflook teentje
  • 1 eetlepel griekse yoghurt
  • citroensap naar smaak
  • olijfolie
  • verse peterselie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden celcius.
  2. Prik met een vork wat gaatjes in de aubergine en leg deze op een rooster in de voorverwarmde oven. Als je een rooster stand op je oven hebt zitten zet hem dan hier op. Zo niet, dan kan je de oven ook gewoon op de normale hete lucht stand zetten.
  3. Laat de aubergine nu voor zo’n 40 min in de oven roosteren en keer hem halverwege even om
  4. Als de aubergine klaar is, ziet het velletje er een beetje zwart geblakerd uit. Snijd de aubergine nu doormidden en lepel alleen het vruchtvlees eruit.
  5. Doe dit vruchtvlees in een vergiet, druk het zacht aan en laat het een beetje uitlekken, tot het ergste vocht eruit is
  6. Prak de aubergine met een vork fijn of pulse hem even kort in de keukenmachine of met een staafmixer. Zorg er wel voor dat de puree een beetje bite houdt
  7. Doe vervolgens een uitgeperst teentje knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel Griekse yoghurt, peper, zout en citroensap naar smaak bij de puree en roer dit allemaal goed door elkaar
  8. Maak het helemaal af door het te garneren met wat blaadjes peterselie

Lekker op een stokbroodje, rijstwafel, Turks brood of pita broodjes! Eet smakkelijk

geroosterde aubergine puree

aubergine puree

No Comments

Leave a Comment