Gevulde aubergines met rundergehakt en mozzarella

Gevulde aubergines met rundergehakt en mozzarella

Soms is het een hele kunst om te bedenken wat je nu weer gaat eten ’s avonds. Met warme dagen heb je ook geen trek in een te zware maaltijd. Daarom maakte ik deze gevulde aubergines. Lekker makkelijk voor op een doordeweekse dag bijvoorbeeld.

Wat heb je nodig?

voor 2 personen

  • 2 grote of 3 kleinere aubergines
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl oregano
  • 1,5 tl komijn
  • 1,5 tl kaneel
  • 1 tl cayennepeper
  • 6 tomaten (4 in blokjes en 2 in plakjes)
  • 1 bolletje mozzarella
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. snij de aubergines door de helft in de lengte en lepel het vruchtvlees eruit
  3. Bewaar het vruchtvlees en besmeer de helften met olijfolie
  4. leg de helften in de oven op een rooster voor 25 minuten
  5. snijd het vruchtvlees uit de aubergines in blokjes en bak dit in een pan met de ui, knoflook, kruiden en de 4 tomaten in blokjes
  6. Als het mengsel zacht is gebakken, schep het dan in een kom
  7. bak nu het gehakt gaar in dezelfde pan
  8. Als het gehakt gaar is kan het aubergine mengsel eraan toegevoegd worden en nog even verwarmd worden
  9. Als de aubergines in de oven klaar zijn, kun je ze eruit halen en met het mengsel vullen. Leg er vervolgens wat plakjes tomaat op en mozzarella
  10. Nu kunnen de aubergines weer terug de oven in voor ongeveer 30 minuutjes

Als de tijd om is kunnen ze eruit en smullen maar!

gevulde aubergines

 

gevulde aubergines

 

Als je wat gehakt over hebt kan je dit erbij eten met bijvoorbeeld rijst. Of maak er een lekkere salade bij!

Liefs,

Fabiënne

Wij zouden het super leuk vinden als je ons volgt via:
♥ Facebook ♥ Bloglovin ♥ Instagram ♥ Twitter

No Comments

Leave a Comment