Gevulde chocolade met banaan en pindakaas

Recept | Gevulde chocolade met banaan en pindakaas

Zoals sommige misschien weten ben ik op het moment aan het afstuderen. Weinig slaap, dikke wallen, stress en continu honger. Die honger heeft eigenlijk niks te maken met afstuderen, want hè wanneer heb ik geen honger? Deze mega lekker snack maakte ik tijdens een uurtje ik-wil-niet-meer-ik-ben-er-klaar-mee. Jep… de symptomen van studie ontwijkend gedrag staken de kop op. Zit je al watertandend te kijken naar de foto’s? Snel maken dan! Je hebt maar drie ingrediënten nodig en een klein beetje tijd. Ben je een peanut butter lover? In dat geval ben je sowieso op één slag verliefd!

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 6-8 gevulde chocolaatjes

 • 1 banaan
 • 100 gram pure chocolade
 • Pindakaas

En nu: hoe maak je deze heerlijke chocolaatjes?

Geloof me het is echt TE makkelijk. Snijd de banaan in dunne plakjes en besmeer de helft van de plakjes met een laagje pindakaas, ach een klodder mag ook ;-)! Leg hier vervolgens de andere helft van de plakjes banaan op.

gevulde chocolade met banaan en pindakaas

Dat ziet er dan ongeveer uit als op bovenstaande foto. Zet dit vervolgens voor 60 minuten in de vriezer. Ja 60 minuten is lang, maar ze zijn het waard om voor te wachten. In de tussentijd smelt je de chocolade au bain marie gevulde chocolade met banaan en pindakaas

Na 60 minuten haal je de banaan/pindakaas schijfjes uit de vriezer en doop je deze in de gesmolten chocolade. Dit gaat het makkelijkste door de banaan aan een satéprikker te prikken. Leg de gevulde chocolade met banaan en pindakaas op een stuk bakpapier of aluminiumfolie en wacht tot de chocolade is uitgehard.

gevulde chocolade met banaan en pindakaas

De chocolaatjes zijn ongeveer 1-2 dagen in de koelkast te bewaren en een week in de vriezer. Bewaar ze niet buiten de koelkast of vriezer, omdat de banaan dan snel bruin wordt.

Laat ons weten wat je van deze gevulde chocolade met banaan en pindakaas vindt in de comments of via de hashtag #goodtobeyou op social media!

We zouden het super tof vinden als je ons volgt, zodat je op de hoogte blijft van al onze healthy inspiratie! 

♥ Facebook
♥ Bloglovin
♥ Instagram

Liefs,

Sharona

 
gevulde chocolade met banaan en pindakaas

3 Comments

 • Maaike maart 31, 2015 at 1:02 pm

  Oh wauw: dit lijkt me echt heerlijk! Bedankt voor het delen van het recept <3

  Reply
 • Marleen maart 31, 2015 at 2:04 pm

  Jaaa dit moet ik ook nog maken binnenkort! Lijkt me zoooo lekker!

  Reply
 • alexa maart 31, 2015 at 4:32 pm

  owee lijkt me zo lekker!

  Reply

Leave a Comment