Flespompoen uit de oven

Gevulde pompoen uit de oven met couscous

Het pompoenenseizoen is in volle gang. Een jaar geleden had ik nog nooit pompoen gegeten. Treurig, nu ik weet dat pompoen zo lekker is. Nu eet ik het liefst pompoen het hele herfstseizoen lang. Pompoen uit de oven is makkelijk te bereiden. En tijdens dit soort koude dagen een fijne stevige maaltijd. Daarnaast is pompoen ook nog eens gezond voor je lichaam. Nu kan ik me voorstellen dat heel veel mensen niet goed weten wat ze met een pompoen aanmoeten en deze alleen maar kennen met een eng gezichtje eruit gesneden rondom Halloween. Precies de reden waarom ik nooit pompoen at. Maar er is een (pompoen)wereld voor me open gegaan dit jaar ;-)!

Je kan echt onwijs goed variëren in de bereiding van pompoen. Bijvoorbeeld door een salade is pompoen ook erg lekker. Vorige week maakte ik als lunch deze gevulde pompoen uit de oven. Terwijl ik rustig zat te werken achter m’n laptopje, stond de pompoen voor 45 minuten in de oven. Hieronder vind je het receptje.

Benodigdheden voor gevulde pompoen

*2 personen

  • 1 flespompoen
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • handje peterselie
  • kopje couscous
  • knoflookteentje
  • Geitenkaas (zachte)
  • kruiden: zout, peper, paprikapoeder, kurkuma

Gevulde pompoen uit de oven

Hoe bereid je flespompoen in de oven?

  1. Verwarm je oven voor op 190 graden.
  2. Was de flespompoen en snijd hem door de helft (je hoeft de pompoen niet te schillen).
  3. Haal de zaden eruit met een lepel en maak een ondiepe holte (grof geweld is toegestaan want de pompoen is best een beetje hard ;-)). De zaden gooi je weg, maar de uitgeschraapte pompoen snijd je in kleine blokjes.
  4. Besprenkel het snijvlak van de pompoen met olijfolie en leg de pompoen met het snijvlak naar beneden in de oven op een plaat bedekt met ovenpapier.
  5. Bak de pompoen voor ongeveer 40-45 minuten in de oven.
  6. Intussen bereid je de couscous zoals aangegeven staat op de verpakking.
  7. In een pan fruit je het teentje knoflook in een beetje olie. Hier voel je de (bereide) couscous aan toe en alle kruiden (rozemarijn, peterselie, zout, peper, paprikapoeder en kurkuma).
  8. Zodra de pompoen klaar is vul je deze met het couscous mengsel.
  9. Tot slot top je de pompoen af met wat verkruimelde stukjes geitenkaas.

Eet smakelijk!

 

3 Comments

  • Cindy december 1, 2016 at 7:37 pm

    Ziet er weer heerlijk uit!

    Reply
  • Astrid december 1, 2016 at 10:11 pm

    Ziet er goed uit hoor . Zal wel lekker zijn.

    Reply
  • Steef december 3, 2016 at 3:32 pm

    Wat doe je met de in stukjes gesneden pompoen?

    Reply

Leave a Comment