Gezond kruidnoten bananenbrood recept || www.goodtobeyou.nl

Gezond kruidnoten bananenbrood recept

Ik maak er geen geheim van dat ik gek ben op bananenbrood, zoals jullie waarschijnlijk wel hebben gemerkt in mijn maandelijkse Food Diary. In het weekend probeer ik er altijd één te bakken, zodat ik doordeweeks elke dag een plakje kan nemen. Maar ik houd van afwisseling, dus het werd tijd voor een nieuwe variant. Ik werd geïnspireerd door al het lekkers wat er rond de feestdagen in de winkel ligt. Zo ontstond het recept voor dit heerlijke kruidnoten bananenbrood.

Ingrediënten kruidnoten bananenbrood

  • 3 rijpe bananen
  • 10 verse ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 75 gram havermout (ik vermaal het havermout tot meel in de blender). Heb je geen blender, dan kan je ook de havermout zo toevoegen.
  • 75 gram amandelmeel * (Ik gebruik die van de Body & Fitshop)
  • 1 tl kaneel
  • 4 tl speculaaskruiden/koekkruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • Optioneel (maar wel lekker!!!):80 gram Kruidnoten (het gezondste is natuurlijk om deze zelf te maken). Bekijk mijn recept voor: suikervrije kruidnoten.

*Je kunt ook andere soorten meel gebruiken, zoals: boekweit, quinoa meel, speltmeel.

Gezond kruidnoten bananenbrood recept|| www.goodtobeyou.nl

Bereiding kruidnoten bananenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vermaal de havermoutvlokken in een blender, keukenmachine of een staafmixer.
  3. Maak een gladde massa van de bananen en dadels met een staafmixer.
  4. Klop de eieren luchtig met een snufje zout.
  5. Meng nu alles door het bananenmengsels. De opgeklopte eieren, het meel, kaneel, speculaaskruiden en het bakpoeder. Meng dit alles goed door elkaar met een lepel.
  6. Optioneel: roer nu de kruidnoten door het beslag. De kruidnoten geven een lekkere crunchy bite aan het bananenbrood. Als je er voor kiest om de kruidnoten niet toe te voegen aan het beslag, dan proeft het bananenbrood alsnog naar kruidnootjes!
  7. Vet een cakeblik in met wat olijfolie of kokosolie en giet hierin het beslag
  8. Bak het kruidnoten bananenbrood 45 minuten in het midden van de oven.
  9. Haal na 45 minuten uit de oven en laat het bananenbrood nog even afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.

Tada… en je hebt een heerlijke variant op het bananenbrood. Geniet ervan!

Hieronder de voedingswaarde voor 1 portie:

  • Energie (kcal): 134
  • Koolhydraten (gr): 16,7
  • Vetten (gr): 6, waarvan verzadigd 1,6
  • Eiwitten (gr): 3,8
  • Vezels (gr): 1,3

Vergeet ons niet te volgen, zodat je op de hoogte blijft van al onze healthy inspiratie!

♥ Facebook
♥ Bloglovin
♥ Instagram

Liefs,

Sharona

2 Comments

  • Anneleen oktober 27, 2014 at 6:36 pm

    Lijkt me heel erg lekker! Yummie!

    Reply
  • Galit Nadia maart 18, 2015 at 6:25 pm

    Bedankt voor het heerlijke recept Sharona! 🙂

    Reply

Leave a Comment