wortel-bananenbrood

Gezond tussendoortje | Bananenbrood met wortel

Op mijn fruitschaal lagen weer eens een paar vreselijk onaantrekkelijk-ogende-bananen; zwarter dan zwartst. Oftewel: de hoogste tijd om weer eens een bananenbrood te bakken, want juist deze overrijpe bananas zijn te lekker voor een bananenbrood. Dit keer bakte ik een verrassend lekkere nieuwe variatie: wortel-bananenbrood. Soort carrotcake en bananenbrood in één <3. Deze variant is een MUST-eat begrijp je wel!

Ingrediënten bananenbrood met wortel

  • 3 rijpe bananen
  • 60 gram ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 100 gram spelt meel (of volkoren, amandel, of…)
  • 50 gram havermeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Handje walnoten
  • 200 gram wortels
  • 2 tl kaneel
  • Zout
  • Lijnzaad
  • Optioneel: een scoop vanille Whey Perfection (eiwitpoeder)

bananenbrood met wortel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Heb je geen havermeel? Vermaal dan de havermout in een blender of keukenmachine tot meel.
  3. Maak een gladde massa van de bananen en dadels met een staafmixer.
  4. Klop de eieren luchtig met een snufje zout.
  5. Meng nu de volgende ingrediënten door het bananenmengsel: de opgeklopte eieren, het meel, de kaneel, de walnoten, whey perfection, het bakpoeder en als laatste de raspte wortels. Meng dit alles goed door elkaar.
  6. Vet een cakeblik en giet hierin het beslag.
  7. Strooi het wortel bananenbrood  met nog wat walnoten en lijnzaad.
  8. Bak het bananenbrood voor 45-50 minuten in het midden van de oven. Dek de cake na 25 minuten af met een stuk aluminiumfolie om verbranding van de toppings te voorkomen.
  9. Haal na 45 minuten uit de oven.Check of je wortel-bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog? Dan is je brood ready to eat!

Genieten maar van je bananenbrood met wortel! Ik weet zeker dat, dat helemaal goedkomt. Je kunt het wortel-bananenbrood lekker als tussendoortje, ontbijt of lunch eten of gewoon wanneer je maar trek hebt!

Vergeet ons niet te volgen, zodat je op de hoogte blijft van al onze healthy inspiratie! 

♥ Facebook
♥ Bloglovin
♥ Instagram

Liefs,
Sharona

3 Comments

  • Eilish (artisticstateofmind) februari 16, 2015 at 5:00 pm

    Dit wil ik echt een keer maken!

    Reply
  • Frederique februari 16, 2015 at 7:09 pm

    Jammie! Wat ziet dit er lekker uit! 🙂 x Frederique – http://fablefrique.com

    Reply
  • Tiemen juli 6, 2017 at 3:41 pm

    Net gemaakt, was erg lekker. Alleen helemaal gaar krijgen ging erg moeizaam, iets te lang in oven zat het daarvoor.

    Reply

Leave a Comment