Gezonde bonbons

Gezonde chocolade-dadel bonbons

Alleen al de gedachten aan een lekkere doos met bonbons maakt mij blij. Ik ben vast niet de enige vrouw die zo verzot is op dit chocolade pareltje. Helaas is een doos bonbons niet veilig in mijn handen. Lees: hysterisch ruk ik het plastic van de verpakking (hoe eerder open, hoe beter). Vervolgens zet ik het op het eten, alsof m’n leven ervan hangt. In een kleine 10 minuten (als je geluk hebt) vind je me languit uitbuikend op de bank, met een lege doos op m’n schoot… Oops I did it again! Daarom geen bonbons meer voor mij. Maar van deze gezonde bonbons gemaakt van dadels en pure chocolade mag ik er van mijzelf best zo op zijn tijd één… twee… (o oké vooruit) drie.. snoepen. Het zou niet eerlijk zijn als ik jullie dit receptje onthoud. Sharing is caring… Dus daar komt ie dan: gezonde chocolade-dadel bonbons!

Ingrediënten chocolade-dadel bonbons

Zelf maakte ik 3 varianten van deze chocolade-dadel bonbons. Een gewone chocolade, één met kokosrasp en één gevuld met pindakaas. Alle drie verrukkelijk!

 • 20 dadels (zonder pit)
 • 50 gram pure chocolade (kies een chocoladereep met een zo’n  hoog mogelijk cacao percentage, het liefst meer dan 75%)
 • Kokosrasp (optioneel)
 • Pindakaas (optioneel)

Chocolade dadels

Bereiding chocolade-dadel bonbons

 1. Ontpit de dadels. Optioneel: vul enkele met pindakaas)
 2. Smelt de chocolade Au Bain Marie.
 3. Bevestig een dadel aan een satéprikker en doop deze in de chocolade, tot deze helemaal bedekt is met chocolade. Tik op de rand van het pannetje voorzichtig het overtollige chocola van de dadel af.
 4. Leg de met chocolade bedekte dadel voorzichtig op een bordje dat bekleed is met bakpapier. Strooi eventueel wat kokosrasp over de dadels heen.
 5. Herhaal tot al de dadels op zijn.
 6. Leg nu het bordje in de koelkast en laat de chocolade hard worden (ongeveer 30 min).

Eet ze niet in één keer allemaal op, want dat zijn een hoop calorieën! Uit ervaring kan ik vertellen dat, dat makkelijker gezegd is dan gedaan. Succes en geniet ze!

Chocolade dadels Chocolade dadels

4 Comments

 • Eilish september 1, 2014 at 10:38 am

  Looka good! Dit moet ik proberen!

  Reply
  • Sharona september 2, 2014 at 9:25 am

   Bedankt meid! Moet je echt doen! Het is heel makkelijk om te maken en onwijs lekker!

   Reply
 • klaziena waerts september 3, 2014 at 7:30 am

  Hoi Dames,

  Bij de ingrediënten zie ik ’50 gram pure chocolade’ staan.

  Wanneer je daarvoor onze Power Squares (http://bit.ly/1sYX7fv) van Gezonde Chocolade gebruikt, dan weet je helemaal zeker dat je dadel-bonbons gezond zijn 🙂

  Reply
 • gerda juni 16, 2016 at 7:22 pm

  Hoi, Ik ga ze dit weekend proberen, maar ik vul de dadel met een amandel! Heb ik in het buitenland geproefd en was ook héél lekker.

  Reply

Leave a Comment