Recept gezond druiven chocolade ijsje - goodtobeyou.nl

Mega lekkere, gezonde ijsjes: Chocolade druivenijsjes

Woehoeee eindelijk een echte zomerse dag, dan maakt mijn hartje toch wel een vreugde sprongetje. Ik ben echt een zomermens. Maar zo’n heerlijke broeierige dag vraagt om een koud, fris ijsje. En toen had ik ineens een fantastisch idee: chocolade druivenijsjes. Dat idee moet ik natuurlijk op deze zonovergoten dag met jullie delen. De ijsjes moeten ongeveer 4-5 uurtjes in de vriezer, dus ik zeg snel maken en vanmiddag heerlijk smullen in het zonnetje!

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 15-20 ijsjes <3

  • Satéprikkers
  • Een bak pitloze druiven
  • 200 gram pure chocolade
  • Optioneel: kokosrasp

IJSJE! IJSJE! IJSJE!

Was de druiven en droog deze af.  Prik vervolgens ongeveer vier druiven aan een stokje. Smelt intussen de chocolade au bain marie. Dip vervolgens de stokjes in de chocolade en leg de stokjes op een bord bekleed met een bakpapiertje. Bestrooi de chocolade omhulde druiven eventueel met wat kokosrasp. Na een kwartiertje is de chocolade gestold en kun je de ijsjes in de vriezer leggen (in een bakje). 4-5 uurtjes wachten en je hebt een heerlijk fris, fruitig ijsje.

Bevroren druiven zijn heerlijk en bevatten weinig calorieën. Ook zonder chocolade omhult is het een heerlijke snack op een warme zomerse dag. Wat gaan jullie vandaag doen met dit heerlijke zomerse weer?

Liefs,

Sharona

Volg Good To Be You: ♥ Facebook ♥ Bloglovin ♥ Instagram ♥ Twitter

Recept gezond druiven chocolade ijsje - goodtobeyou.nl

1 Comment

  • Anneleen juni 6, 2015 at 1:47 pm

    Dit lijkt me zo lekker! 🙂 binnenkort maar eens proberen!

    Reply

Leave a Comment