Groene spinazie omelet met geitenkaas

Spinazie omelet met geitenkaas

Het kan soms knap lastig zijn om dagelijks genoeg groenten binnen te krijgen. Om ervoor te zorgen dat ik bij het avondeten niet een berg groenten zo groot als de Himalaya (ik hou van overdrijven) moet opeten, probeer ik gedurende de dag al wat extra groenten binnen te krijgen. Hier en daar wat rauwkost snacken, maar ook deze groene spinazie omelet is er hier een voorbeeld van. Wat extra groenten verstoppen in mijn maaltijden doe ik maar al te graag. Althans verstoppen… Deze omelet is knalgroen en dat vind ik eigenlijk alleen maar leuk.

Ook denk ik dat dit receptje ideaal is voor de kids. Ik ben geen mommy en ook geen tante (schiet een beetje op zusje ;-)) en ik heb in het dagelijkse leven weinig te maken met kindjes, maar toch denk ik dat dit receptje kidsproof is. Toen ik klein was had ik deze groene omelet namelijk super tof gevonden. Nou lang genoeg gekletst. Wat heb je nodig voor deze groene spinazie omelet…

Wat heb je nodig voor één spinazie omelet?

  • 2 eieren
  • 4 blokjes diepvries spinazie of één handje verse spinazie
  • Scheutje (plantaardige) melk
  • Kruiden (oregano, zout en peper)
  • Cherrytomaten
  • 15 g zachte geitenkaas

Groene spinazie omelet met geitenkaas

De groene omelet bereiden doe je zo!

Doe de eieren en de spinazie in de blender of keukenmachine samen met een klein scheutje melk. Blend totdat je een groen glad mengsel hebt. Giet het mengsel vervolgens in een hete pan (beetje olie/boter in de pan) en bak zoals een omelet. Om de bovenkant mooi groen te houden, kun je de omelet beter niet keren halverwege. Ik los dit zelf op door de omelet te laten garen met een deksel op de pan. Als de omelet gaar is, kun je hem serveren op een boterham. Strooi er wat kruiden overheen, verbrokkel de geitenkaas boven de omelet en versier met een paar gehalveerde cherrytomaatjes. Eet smakelijk.

Ik vind deze omelet echt super lekker om te eten als lunch. Je kunt hem natuurlijk ook al een avond van te voren klaarmaken en meenemen naar werk of school. Ik ben benieuwd of jullie wel eens iets stiekem ergens groente aan toevoegen. Laat het me weten in de comments.

Liefs,

Sharona

Wij zouden het super leuk vinden als je ons volgt via:
♥ Facebook ♥ Bloglovin ♥ Instagram ♥ Twitter

Groene spinazie omelet met geitenkaas

 

 

No Comments

Leave a Comment