havermout met appel en kaneel

Recept | Havermout appel, kaneel en rozijnen

Tijdens de koude wintermaanden heb je vaak meer behoefte aan een wat zwaarder (liefst ook warm) ontbijt. Havermout is dan ideaal. Het is vullend en geeft je genoeg energie om de kou te trotseren. Fabienne en ik hebben een favoriete havermout in de wintermaanden – eentje die je doet denken aan warme, verse appeltaart. Jep… klinkt goed toch?

Wat heb je nodig voor 1 portie?

  • 50-100 gram havermout (meer mag ook…afhankelijk van hoeveel honger je hebt ;-))
  • 100-200 ml (plantaardige)melk
  • tl kaneel
  • el rozijnen
  • 1 appel
  • optioneel: honing

Hoe maak je deze havermout?

Ok ik ga mijn best doen om uit te leggen hoe ik deze havermout maakt. Iedereen heeft beetje zijn eigen manier om havermout te maken – afhankelijk van hoe je de textuur wil hebben van je havermout. Persoonlijk vind ik het niet zo lekker als mijn havermout de textuur van segment heeft, dus die van mij is redelijk vloeibaar. Zelf kies ik voor de bereiding in de magnetron, omdat je dan geen afwas heb van een extra pannetje ;-). Natuurlijk kun je de havermout ook in een pannetje bereiden.

  1. Doe de havermout in een kommetje samen met de melk, appel, rozijnen en kaneel. Roer alles door elkaar.De havermout moet iets onder de melk komen. Dan heb je de goede hoeveelheid te pakken.
  2. Zet de havermout voor ongeveer 1,5 minuut in de magnetron (zo hoog mogelijk).
  3. Roer vervolgens de havermout een keertje om en doe hem vervolgens nogmaals in de magnetron voor 1,5 minuut.
  4. Het allerlekkerste is om nog wat stukjes appel in een pannetje met een beetje kokosolie en honing op te warmen en deze over je havermout te strooien samen met wat extra kaneel.

Dit is ons favoriete havermout recept. Simpel, maar onwijs lekker – vooral als je het liefst elke dag appeltaart eet zoals wij. Wat is jouw favoriete havermout recept? Laat het ons weten in de comments, dan gaan wij jouw receptje zeker weten uitproberen binnenkort.
Liefs,

Sharona havermout-appel-kaneel-rozijnen

No Comments

Leave a Comment