fruit van de markt

Is gezond leven echt zo vermoeiend? Welnee!

”Ja ik wil wel gezonder gaan leven, maar…het is zo duur! Maar dan moet ik elke dag zeker uren in de keuken staan? Maar ik heb helemaal geen tijd om naar de sportschool te gaan!”. Maar…Maar…Maar… In excuses verzinnen zijn we allemaal sterren. Ook ik kan mezelf ontzettend goed aanpraten waarom ik iets niet hoef te doen. Maar vandaag gaan we dat even niet doen, want geloof me: gezond leven hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met een paar simpele tips kan je met minimale inspanning ÉN een klein budget al grote vorderingen maken. We hebben nou eenmaal niet allemaal het budget van een Doutzen Kroes om een personal trainer in te huren, maar die heb je ook helemaal niet nodig! Vandaag geef ik jullie wat tips om gezond leven makkelijker te maken.

Hamsterennnn!
Wie heeft er zin om na een lange werkdag nog uren in de keuken te staan om een gezonde maaltijd te bereiden? Die als het even kan ook nog eens goddelijk smaakt. Ik niet in ieder geval! Maar dit hoeft ook helemaal niet elke dag. Kies een maaltijd die gezond is en je graag eet. Zorg ervoor dat je er te veel van kookt zodat je een paar extra porties kan invriezen. In plaats van een pizzaatje uit de vriezer te trekken, pak je nu jouw heerlijke, gezonde maaltijd uit de vriezer. Hartstikke makkelijk!

Uitstapje naar de markt
Als je denkt dat je voor gezond eten een dikke portemonnee nodigt hebt, dan houd je jezelf flink voor de gek. Je kan het zelf zo duur maken als jezelf wil. Wil je goedkoop inslaan? Ga dan eens naar de markt. Voor €10,- kom je met een volle boodschappentas vol verse groenten en fruit thuis. Zelf ga ik zo af en toe naar de Haagse Markt en ik blijf me verbazen over hoe goedkoop ik elke keer weer uit ben.

fruit van de markt

Een hele lading fruit voor een prikkie op de markt gekocht

Water: your new best friend
Ben je een echte frisdrankdrinker? Wissel dan je ongezonde frisdrankjes in voor water. Goed voor je portemonnee en nog belangrijker: goed voor je lichaam. De meeste frisdranken zitten bomvol suiker. Alleen meer sporten of gezonder eten is niet voldoende wanneer je frisdrank blijft drinken. Stoppen met drinken van frisdrank is een grote stap in de richting van een gezondere leefstijl. Daarnaast heeft water drinken alleen maar voordelen. Het drinken van genoeg water reinigt je lichaam en zorgt voor meer energie en verhoogt je stofwisseling. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Boodschappen doen met gevulde maag
Met een knorrende maag naar de supermarkt gaan is ontzettend gevaarlijk voor je gezonde levensstijl. Alles, maar dan ook echt alles ziet er ineens lekker uit met een lege maag die schreeuwt naar voedsel. De kans is erg groot dat je thuiskomt met een tas vol chipjes, koekjes, chocola, snoepjes en noem maar op.

Gezonde alternatieven
Iedereen kent het wel dat energiedipje in de middag. Je suikerspiegel daalt en je hebt ineens ontzettend behoefte in iets zoets. Als je niet oplet grijp je naar de eerste de beste snack. Zorg dat je altijd iets gezonds bij je hebt in je tas. Een lekker stuk fruit helpt ook prima om je uit het energiedipje te trekken. En je hebt gelijk de vitamientjes binnen; twee vliegen in één klap!

Gratis een personal trainer
Gratis klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar toch zijn er genoeg mogelijkheden om je te laten motiveren door iemand tijdens je work-out – zonder dat het je iets kost! Er zijn oneindig veel work-outs op YouTube te vinden. Met een paar klikken moedigt een personal trainer je aan vanaf je computerscherm. Hartstikke leuk en je hoeft de deur niet uit.

Samen sporten
Een beetje sociale druk kan wonderen doen geloof mij! In je uppie alle fitnessapparaten afstruinen in de sportschool is ontzettend saai en de kans is groot dat je jezelf niet blijft uitdagen, want niemand let erop of jij 3 setjes of 10 setjes doet. Tenminste… zo ging het bij mij altijd. Samen sporten met een vriend of vriendin is reuze gezellig en je kan elkaar motiveren om net even dat schepje er bovenop te doen. Maar heb jij niet die gemotiveerde vriend(in)? De meeste sportscholen bieden diverse groepslessen aan en tijdens zo’n les wil je niet onderdoen aan de groep. Het resultaat: je gaat tot je uiterste!

Dit zijn enkele tips die het mij makkelijker maken om gezond te leven. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer manieren! Hoe doen jullie het?

4 Comments

 • Ramona Waterreus februari 4, 2014 at 10:03 pm

  Leuke blog Sharona! En ik betrap mezelf erop dat ik me meteen aangesproken voel om er iets aan te gaan doen, hihi. Keep up the good work!

  Reply
 • Linda februari 4, 2014 at 10:26 pm

  Mijn eten bijhouden op Myfitnesspal helpt echt om gezond te eten. Zo ben ik me beter bewust van wat ik eet en hoeveel calorieën en suikers dingen bevatten. Leerzaam en gezond dus

  Reply
 • Doreen februari 4, 2014 at 11:20 pm

  Goed bezig Sharona! Erg leuk om te lezen hoe een ander een gezondere levensstijl aanneemt. Ik ga je tips zeker onthouden! Erg leuk!

  Reply
  • Sharona februari 5, 2014 at 4:12 pm

   Bedankt meid!

   Reply

Leave a Comment