leontien ladies run collage

Leontien Ladies run || Fabiënne

Afgelopen zaterdag deed ik mee aan de Leontien Ladies run. Wat was het leuk zeg! En wat waren/zijn we trots op onszelf. Wil je weten hoe het is gegaan en welke tips ik voor jullie heb, lees dan snel verder.

Sharona schreef al eerder een stukje over de Leontien Ladies Run waarin ze uitlegt wat het is en hoe ze zich heeft voorbereidt. Klik hier om het te lezen.

Ik deed dus afgelopen zaterdag mee aan de Ladies run samen met mijn zus en nog twee andere vriendinnen. Mijn zus en ik gingen voor de 10 km, maar er was ook de keus om voor de 7 km te gaan. Aangezien ik wel vaker 7 km loop, ging ik graag de uitdaging aan om de 10 km uit te lopen zonder te stoppen en in een mooie tijd, want ik kwam niet voor niets naar Rotterdam, nee ik wilde een prestatie neerzetten waar ik trots op kon zijn!

image (13)

De voorbereiding

Ik loop al zo’n twee jaar hard. Nou als je dat hoort zou je zeggen, die loopt hem wel even uit! Maar nee hoor niets is minder waar. Ik loop namelijk maar één keer per week hard. Nou merk ik wel zichtbare vooruitgang sinds ik begon met hardlopen en na 500 meter al dood neerviel, maar de vooruitgang gaat heel langzaam. Op een gegeven moment bereik je zelfs een punt waarop je eigenlijk niet verder komt als je maar één keer per week blijft trainen (voor mij was dit rond de 4-5 km). Ik moest dus echt wat harder mijn best gaan doen wilde ik die 10 km gaan lopen. Daarom probeerde ik twee keer per week te gaan. Ik merkte dat dit echt hielp want het werd steeds makkelijker om 6 à 7 km te rennen (Oké, makkelijk is een groot woord, want na het lopen stroomt er meestal een waterval van zweet van mijn gezicht, plakt me haar tegen m’n gezicht en zie ik er werkelijk niet uit, maar hè het is gelukkig niet de missverkiezing 😉 )

De ervaring

En toen was het eindelijk zo ver. De 10 km ging als eerst van start, we maakte eerst een lus om vervolgens weer terug te komen bij de start waar vandaan we nog 7 km moesten. De eerste 3 km vlogen voorbij voor mij (wie er ook voorbij vloog was m’n zus, die er als een speer vandoor ging). Voordat ik wist waar ik mee bezig was, had ik nog maar 7 km te gaan. Dit verliep ook redelijk snel. Je rent tussen al die vrouwen in een mooie omgeving, hier en daar staan wat mensen om je aan te moedigen, af en toe haal je iemand in. Dit geeft je zo’n enorme boost allemaal, dat het een stuk makkelijker gaat als normaal. Totdat we bij de laatste 1,5 km aankwamen. Die voelde als de langste 1,5 km van me leven, maar daar ging ik echt niet meer opgeven hoor! Ik ben doorgegaan tot het bittere eind en heb de 10 km in 1 uur en 31 seconden gelopen.

Uiteindelijk hebben we alle vier onszelf overtroffen qua afstand en qua tijd! Het voelde onwijs goed en het geeft echt zelfvertrouwen.

GEDSC DIGITAL CAMERA

Tot slot wil ik jullie meegeven dat als het mij lukt iedereen het kan bereiken. Er deden allerlei soorten mensen mee van jong tot oud en van maatje 34 tot maatje 46. Ik vond het juist mooi om te zien dat vrouwen die wat ouder waren of een maatje meer hadden ook meededen en dat bewijst dat als je er echt voor gaat iedereen zijn doel kan bereiken!

1 Comment

  • Linda september 23, 2014 at 2:26 pm

    Het was echt super leuk om te doen en ik ben trots op je meis! Wanneer gaan we weer een run doen? 😀 hahaha

    Reply

Leave a Comment