Leontien Ladies Run

Leontien Ladies Run & hardloop doelen || Sharona

Afgelopen zaterdag liep ik samen met m’n zusje en twee vriendinnen de Leontien Ladies Run. Mijn zusje en ik kozen voor de 10 km. Mijn allereerste echte run (maar zeker niet m’n laatste). Wat een geweldige ervaring en wat een energie krijg je hiervan! Vandaag deel ik met jullie hoe ik de run ervaren heb!

Benieuwd hoe Fabiënne het ervaren heeft? Klik hier.

Leontien Ladies Run

Ongetraind van start

Laat ik maar gelijk eerlijk zijn. Ik was totaal ongetraind. Een tijd geleden konden jullie al lezen over hoe ik mij ging voorbereiden op de Leontien Ladies Run. Van die praatjes is werkelijk niks terecht gekomen. Shame on me! Doordat ik in de zomervakantie weken uit de running ben geweest door een kaakontsteking zat ik echt in een hardloop dip (eigenlijk gewoon een algehele sport dip)! Het oppakken om te trainen kwam er maar niet van. Tot ongeveer twee weken voor de run. Toen begonnen de zenuwen toe te slaan. Wilde ik mezelf niet volledig voor gek zetten, dan moest en zou ik toch een paar runs moeten doen. Zo deed ik drie 5km runs en één 10km run. Was ik zo klaargestoomd voor het echte werk? Nee… maar ik moest het er maar meedoen.

Leontien Ladies Run

De dag zelf!

Ongetraind of niet ik wilde de run uitlopen en het liefst toch wel binnen een uur. Doodsbang was ik voor steken in m’n buik en kramp in m’n hamstring (pfff waarom heb ik hier altijd last van?).

1-3 km

De eerste drie kilometers vlogen eigenlijk voorbij. Na een paar meter zwaaide ik naar m’n zusje en ging verder in m’n eigen tempo. Ik ging lekker! Geen pijntjes, geen steken! Ik voelde me even een gezegend mens. Ik rende een pace van ongeveer 5:25. Netjes! Maar op de 3e km kreeg ik ineens steken in m’n buik. Steken all over the place.

3-5 km

Ik had niet veel keuze als dat ik m’n tempo moest verlagen, want nadat ik een km door de steken aan het heen rennen was, werd het er niet minder op. Nee, alleen maar erger! Waarom ik? Goed bedoelt tikt een meisje me aan en geeft me de tip om één ademhaling over te slaan. Lief bedank ik haar! Ik weet het, maar ik ben helemaal bekaf door de steken.

5-8 km

Bij de drinkpost besluit ik om toch even snel een bekertje water aan te nemen en snel op te drinken. Ik ren op een rustig tempo verder en op de 6,5 km voel ik de steken nog maar heel licht op de achtergrond. Poeh gelukkig! Ik versnel weer langzaam en haal weer wat mensen in. Dat geeft me weer wat energie. Ook krijg ik m’n ademhaling weer onder controle en lijk ik geen hijgend paard meer.

8-10 km

Misschien was het een beetje te enthousiast om te versnellen. Nog geen halve km later komen de steken weer terug. 10 keer zo erg! Ongelooflijk! Ik kijk op Runkeeper en zie dat ik met een beetje geluk nog onder een uur kan finishen. Beter dan dat gaat het helaas niet worden en daar leg ik me op dat moment maar bij neer. Zo eigenwijs als ik ben trek ik bij de finish toch nog een sprintje hihi! Ik eindig uiteindelijk met een tijd van: 58.30! Oké het is prima zo! Een paar lieve vrienden staan bij de finish met een roos en een dikke knuffel! Zo lief!

Leontien Ladies Run

Trots

Het liefst had ik een betere tijd neergezet. Ik wilde hem eigenlijk uitlopen onder de 55 min en ik weet ook dat als ik iets meer getraind had, dat ik het makkelijk had gehaald. Maar helaas pindakaas! Ik ben desondanks trots op m’n prestatie.

Ook ben ik zo onwijs trots op m’n zusje en twee lieve vriendinnen die de 7 km deden. Bij m’n zusje is er wat misgegaan met haar chip en daardoor met haar tijd. Maar ze finishte hooguit 1-2 minuutjes later als ik. Echt top voor zo’n kleintje (1.65 m haha)!

Hardloop doelen

En nu? Hardlopen blijf ik hoe dan ook! Ik houd er gewoon van. Ik ben wel weer helemaal gemotiveerd om te trainen. Ik weet alleen dat als ik geen stok achter de deur heb, dat het moeilijk vol te houden is. Ik ben daarom van plan om me alvast voor meerdere runs in te gaan schrijven. Mijn doel voor volgend jaar is om de dam tot dam loop 16 km te lopen. Dat wordt nog wel even bikkelen, maar ik ga er voor!

Volg jij good to be you al via Bloglovin’ om op de hoogte te blijven van alle nieuwe healthy artikelen? Zo niet, klik dan hier om good to be you te volgen! Of volg ons op Facebook en Instagram!

Liefs,

Sharona

IMG_7300

Hier loop ik net de finish over en steek ik mijn duim op naar lieve vrienden die ons stonden aan te moedigen.

2 Comments

 • Linda september 24, 2014 at 9:30 pm

  Je bent een bikkel! ondanks de steken toch doorgaan 😀 op naar de volgende hardloopwedstrijd! al ben ik niet van plan meer te gaan doen dan nu. Ik train liever voor een snellere loop. Iemand nog tips voor leuke hardloopevents?

  Reply
 • saskia en marcel september 25, 2014 at 9:36 am

  Hoi Sharona, Wat knap van jullie, wat een prestatie en dat nagenoeg ongetraind,. Fabienne haar stukje is ook al zo leuk geschreven. Linda en Cindy , ook gefeliciteerd met jullie prestatie, knappe meiden zijn jullie!

  xxx Sas

  Reply

Leave a Comment