DSC_0074

Recept | Klassieke pannenkoek van havermout

Op zo’n beetje alle gerechten die met een P beginnen ben ik gek; patat, pasta, pizza en natuurlijk PANNENKOEKEN! En dan eigenlijk het liefst van die klassieke zoals mijn moeder ze altijd voor mij maakte. Toch waag ik me regelmatig aan een recept voor gezonde pannenkoek. Vooral de simpele pannenkoekjes gemaakt van banaan en ei zijn hier favoriet. Maar toch proeft het anders dan de pannenkoek waarmee moeders me vroeger zo blij maakte. Met dit pannenkoeken recept op basis van havermout, kwam ik aardig in de buurt van die lekkere klassieke pannenkoek.

Ingrediënten voor 2 pannenkoeken

 • 2 eieren
 • 1 scoop ultra fine oats (gemalen havermout)
 • Flinke scheut melk
 • tl vanille extract

Hoe maak je de havermout pannenkoek?

Super simpel, zoals je van mij gewend bent ;-)! Gewoon alle bovenstaande ingrediënten met elkaar vermengen. Totdat je een glad beslag hebt. De melk kun je het beste op gevoel toevoegen tot het beslag de juiste dikte heeft. Doe vervolgens een beetje olie/boter in de pan en bak de pannenkoek gaar.

De pannenkoek is heerlijk met wat honing en vers fruit. Of gewoon een lading stroop en poedersuiker ;-)! Wat jij wil!

Macro’s havermout pannenkoek

Eén pannenkoek (zonder toppings) bevat 168 calorieën.

 • 15,4 vet
 • 15,6 koolhydraten
 • 16,7 eiwitten

Eet smakelijk! Laat me weten als je nog een aanrader hebt voor een gezond pannenkoeken recept?

Liefs, 

Sharona

Wil je up-to-date blijven volg Good To Be You dan op:
♥ Facebook ♥ Bloglovin ♥ Instagram ♥ Twitter

Makkelijk recept havermout pannenkoeken Makkelijk recept havermout pannenkoeken

 

 

2 Comments

 • Linda januari 19, 2016 at 9:07 am

  Jammie jammie. Krijg er spontaan honger van.

  Reply
 • anneleen januari 19, 2016 at 7:33 pm

  Oh wat zien deze er lekker uit! 🙂 wil ik eens gaan uitproberen!

  Reply

Leave a Comment