Mindset – 3 tips die echt werken voor een gezondere leefstijl

Mindset | 3 tips die echt werken voor een gezondere leefstijl

Eigenlijk weten we allemaal prima wat we willen bereiken: afvallen, aankomen, fitter worden, etc. Zelfs hoe we het moeten doen en wat we ervoor moeten laten om deze doelen te behalen is vaak duidelijk. Wat gaat er dan elke keer mis zou je zeggen? Zelf merk ik dat het met een aantal dingen te maken heeft bij mijzelf. Ik ben vaak te gefocust op problemen in plaats van oplossingen. Ook ben ik mij niet bewust van slechte gewoontes. Voor ik het weet heb ik zonder erbij na te denken al die reep chocolade naar binnengewerkt. Als laatste zijn die gewoontes er zo ingeroest dat ze met een heel leger nog niet te stoppen zijn. Vandaag geef ik jullie 3 tips die echt werken om je gezonde doelen een boost te geven!

Denk in hoe in plaats van wat

Wat je moet doen is je waarschijnlijk wel duidelijk. En die motivatie zit ook wel snor. Nu nog de grote vraag: HOE bereik ik wat ik wil bereiken? Kijk naar de werkelijkheid zoals die is en wat je daarmee zou kunnen. Wil je een paar kilo afvallen? Leg de focus niet op het probleem, die paar kilo, maar op hoe ga jij dat voor elkaar krijgen om af te vallen. Elke dag een half uur extra beweging, geen toetje meer na het eten, meer groenten eten. Ruil problemen in voor oplossingen!

Mindset – 3 tips die echt werken voor een gezondere leefstijl

Word je bewust van onbewust gedrag

90% van ons gedrag is onbewust. We vertonen het zonder dat we het ons realiseren. Dat
is echt heel veel 90%! Onbewust gedrag kan je doelen behoorlijk in de weg zitten! Kies je bewust voor dat taartje, die zak chips of chocoladereep? Of eet je het weg zonder erbij na te denken? Breng het onbewuste gedrag in kaart en ruil het in voor bewuste keuzes! Bedenk alternatieven voor de moeilijke momenten die je doen terugvallen in oud, bekend gedrag. Bijvoorbeeld door te gaan sporten, dankzij de afleiding verval je niet in het oude gedrag en creëer je ruimte voor nieuw gedrag.

Tips die echt werken voor een gezondere leefstijl

Onderbreek je slechte gewoonte

De enige manier om van je ongezonde gewoontes af te komen is door ze te vervangen en te onderbreken. De televisie gaat aan, je ploft op de bank en de eerste associatie is: een hartige snack. Zonder erbij na te denken hobbel je naar de kast, pak je een zak chips en geef je toe aan deze gewoonte. Hoe kan dat anders? Onderbreek de gewoonte en vervang deze voor een nieuwe gewoonte, zoals: televisie kijken betekent een stuk fruit eten. Dit kan wat geforceerd aanvoelen in het begin, maar binnen de kortste keren weet je niet beter en je loop je automatisch naar de fruitschaal.

Heb jij nog een goede tip als aanvulling waarmee je blijvend je leefstijl gezonder kan maken? Deel ze vooral met ons in de comments, dat vinden we leuk :-)!

Liefs,

Sharona

Volg Good to be you:

♥ Facebook
♥ Bloglovin
♥ Instagram

3 Comments

 • Melissa april 12, 2015 at 10:44 pm

  Jup. Bewustwoordig is de eerste stap tot verandering. Ik moet daar nog een beetje aan werken!

  Reply
 • come-moda april 15, 2015 at 2:29 pm

  Goede tips! Ik probeer altijd bewust te zijn als ik de neiging heb om te snoepen

  Reply
 • Manon mei 4, 2015 at 10:20 am

  Heel herkenbaar, vroeger en dan vooral toen ik nog bij mijn ouders woonde at ik bijna elke avond een toetje, omdat ik volgens mezelf iets zoets nodig had na het eten, nu ik dat ben afgeleerd scheelt dat al behoorlijk veel. Ik heb soms nog trek in iets zoets maar dan neem ik een paar druifjes of iets dergelijks. Ik haal ook gewoon niet zoveel ongezonde dingen in huis en heb ook het zoete broodbeleg allemaal weggedaan, het is toch eigenlijk te gek voor woorden om elke dag te ontbijten met een boterham met hagelslag, vroeger deed ik dat gerust maar doordat je de dag al slecht begint en met veel suikers is het veel lastiger om de rest van de dag gezond te doen.

  Reply

Leave a Comment