Ontbijtrecept: Chocolade, Kokos mug cake

Ontbijtrecept | Chocolade, kokos mug cake

Een vers cakeje in een paar minuten op tafel? En wat voor één: een gezond cakeje wel te verstaan! Je mengt wat ingrediënten in een kommetje door elkaar, paar minuten in de magnetron en klaar. Deze gezonde chocolade, kokos mug cake moet je proberen! Ik durf te wedden dat het je favoriete ontbijtrecept wordt!

Chocolade en kokos doet ons denken aan de smaak van Bounty en wie is daar niet gek op? Ik weet dat sommige mensen niet van de magnetron houden. Zelf heb ik hier geen moeite mee. Maar je kunt de mug cake ook in de oven bereiden. Dus lees vooral verder!

Ingrediënten chocolade, kokos mug cake

  • 1 (rijpe) banaan
  • 1 ei
  • 25 gram ultra fine oats (of havermout)
    Persoonlijk vind ik het met ulta fine oats NOG lekkerder, omdat je precies de textuur krijgt van cake. De textuur met havermout wordt iets grover.
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl cacaopoeder
  • 2 tl kokosrasp

Benodigdheden

  • Magnetron

Bereiding chocolade, kokos mug cake

  • Neem een rijpe banaan, want deze is lekker zoet, en prak deze tot een gladde moes.
  • Roer door de geprakte banaan het ei, de ultra fine oats (of havermout), het bakpoeder, de cacaopoeder en de kokosrasp.
  • Zorg dat het mengsel in een magnetronbestendig schaaltje zit en zet het schaaltje voor 2-3 minuten in de magnetron op 800 watt of voor 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Als je hem uit de magnetron haalt, check dan even op de mugcake gaar is, want elke magnetron werkt net even iets anders. Is die nog niet gaar, dan moet die waarschijnlijk nog 30 seconde langer.
  • Draai het schaaltje om op een bord en je hebt een prachtige chocolade/kokos mug cake. Strooi er voor de decoratie nog wat kokosrasp overheen.

Eet smakelijk!

Vergeet ons niet te volgen, zodat je op de hoogte blijft van al onze healthy inspiratie!

♥ Facebook
♥ Bloglovin
♥ Instagram

Liefs,
Sharona

10 Comments

  • Anneleen december 28, 2014 at 11:15 am

    Dit ziet er zo lekker uit! Wil ik graag een keertje gaan proberen maken!

    Reply
    • Sharona december 28, 2014 at 9:01 pm

      Ja moet je echt doen! Onwijs makkelijk en lekker! En vult erg goed als ontbijt!

      Reply
  • Maaike december 28, 2014 at 12:51 pm

    Wat een heerlijk recept! Ook fijn dat er niet zo heel veel ingrediënten inzitten! 🙂

    Reply
    • Sharona december 28, 2014 at 9:01 pm

      Onwijs lekker en makkelijk! Ik ben altijd dol op receptjes waar je niet te veel ingrediënten nodig hebt

      Reply
  • Erna december 28, 2014 at 7:28 pm

    Havermout kun je ook eerst tot meel malen. Ik ga dit iig proberen.

    Reply
    • Sharona december 28, 2014 at 9:00 pm

      Klopt! Dat deed ik in het verleden ook regelmatig en is precies hetzelfde eigenlijk als ultra fine oats 🙂

      Reply
  • Robin - Cuddles & Tea januari 9, 2015 at 6:37 am

    Ziet er heerlijk uit!

    Reply
  • Delphine Spelthan november 1, 2016 at 3:21 pm

    Je kunt ipv havermout ook amandelmelk gebruiken.Is ook erg lekker.

    Reply
  • Delphine Spelthan november 1, 2016 at 3:23 pm

    Sorry moet amandelmeel zijn ipv amandelmelk.

    Reply
    • Sharona november 1, 2016 at 5:17 pm

      Dankjewel voor de tip. Klopt amandelmeel is ook goed :). Lekker!

      Reply

Leave a Comment