Eén van mijn favoriete televisiezenders is 24kitchen! Degenen die dit concept verzonnen heeft is geniaal! De mogelijkheid om 24/7 naar food te kijken is heaven! Laatst zag ik een perentaartje voorbij komen! Ik kreeg hem niet uit m’n hoofd en besloot diezelfde avond nog een gezondere versie te maken: perentaart met noten, maar zonder geraffineerde suikers. Sharing is caring, dus ik deel het receptje met alle liefde.
Perentaart ingrediënten
Voor dit taartje heb je een springvorm nodig. De ingrediënten zijn voor een kleine springvorm van 18 cm. Natuurlijk kun je ook een grotere springvorm gebruiken, verdubbel dan de onderstaande hoeveelheden.
Deeg
- 240 gram speltmeel (of een andere meelsoort)
- 2 grote eetlepels kokosolie
- 2 losgeklopte eieren
- 2 agave siroop of honing
- 2/3 eetlepels havermout
Vulling
- 3/4 peren
- 30 g walnoten
- 1 el pistachenoten
- 50 gram gedroogde abrikozen
- 2 el honing
- 1 tl kaneel
Bereiding perentaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in met kokosolie.
- Zeef het meel boven een beslagkom.
- Klop het ei los en smelt de kokosolie (je kunt de kokosolie voor een paar minuten in de oven zetten).
- Meng nu het meel, 3/4 van het geklutste ei, de kokosolie en 2 el agavesiroop. Kneed hier een deeg van. Is het deeg te plakkerig voeg dan nog wat meel toe. Is het deeg te droog voeg dan nog wat kokosolie of agavesiroop toe.
- Verpak het deeg in plasticfolie en leg het in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat het deeg dadelijk makkelijker uit te rollen is.
- Intussen ga je verder met de vulling van de taart. Snijd de peren in kleine blokjes. Leg de stukjes peer even in een vergiet zodat het meeste vocht eruit kan lopen. Hak de walnoten fijn en snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
- Meng de stukjes peer, walnoten, pistachenoten, gedroogde abrikozen, tl kaneel en 2 el honing door elkaar.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit. Bedek de bodem en vervolgens de randen. Zorg dat het deeg iets over de randen hangt, zodat je deze rand later over het taartje kan klappen (zie foto’s).
- Strooi havermout over de bodem van de taart. Op deze manier blijft de bodem knapperig, omdat de havermout het vocht van de peren absorbeert.
- Vul de taart met de vulling en klap de randen van de taart over de vulling. In het midden blijft er dan een klein gat waar je de vulling nog kan zien.
- ‘Lak’ het taartje af met het overgebleven opgeklopte ei.
- Plaatst het de perentaart voor circa 40-45 minuten in de oven. Controleer tussentijds of het niet te hard gaat. Draai de oven dan eventueel iets lager of dek het taartje af met aluminiumfolie.
Even laten afkoelen en daarna kan je heerlijk het perentaartje (samen) op smikkelen!
Vergeet ons niet te volgen, zodat je op de hoogte blijft van al onze healthy inspiratie!
♥ Facebook
♥ Bloglovin
♥ Instagram
Liefs, Sharona
Hoi! Het lijkt me heerlijk! Weet je wat de voedingswaarden per portie zijn? Groetjes Joosje
Hoi Joosje! 1 punt perentaart bevat:
288 kcal
42 gram koolhydraten
7 gram eiwit
10 gram vet
4 gram verzadigd vet
6 gram vezels
Groetjes, Fabienne!
Dank je wel!
Hoi Fabienne,
Ik ga deze heerlijke perentaart dit weekend maken ! Heeft de bovenstaande portie betrekking op 8 of 10 punten ?
Groetjes,
Chantalle
I see interesting content here. Your site can go
viral easily, you need some initial traffic only.
How to get it? Search for: ricusso’s methods massive traffic
Hallo, ik heb peertjes voor stoofperen, kun je deze hier ook voor gebruiken?