IMG_7033

Mijn persoonlijke verhaal #1 | ”Ik voelde me regelmatig alleen en eenzaam”

De afgelopen tijd heb ik regelmatig de vraag gehad: “blog/vlog je nog? Wat is het stil op goodtobeyou, is er iets aan de hand?”. Ja, er is een heleboel gebeurd het afgelopen jaar. Inmiddels is mijn leven zo’n beetje voor 180 graden gedraaid. Heel lang heb ik moeite gehad om dit op schrift te zetten, omdat ik niemand wil kwetsen. Maar voor mijn gevoel moet ik dit opschrijven, voordat ik weer verder kan met bloggen. Ik ga mijn verhaal in een paar delen schrijven.

Het begon allemaal vorig jaar ongeveer rond deze tijd. Het leven leek stabiel. Ik was afgestudeerd en ik had het geluk dat ik direct fulltime kon gaan werken in mijn vakgebied Communicatie als social media marketeer. Ik was die zomer 6 jaar getrouwd en ik had net een handtekening gezet onder een koopcontract voor een mooie woning in Zoetermeer. Geen vuiltje aan de lucht. Maar toen onverwachts eindigde deze relatie.

Mezelf opnieuw ontdekken

Ik wist vanaf dat moment al snel één ding zeker: ik focus me voortaan op mezelf. Ik ga op mezelf bouwen, want ikzelf ben de enige persoon waarop ik altijd kan terugvallen. Ik wil mijn geluk niet langer laten afhangen van iemand anders. Om die reden dwong ik mezelf om sterker en zelfstandiger worden. Ik ga doen wat ik wil, wat ik leuk vind en vooral waar ik gelukkig van word. Misschien denk je: ”lijkt me logisch meid.” Maar voor mij was dat niet zo vanzelfsprekend. Het voelde ontzettend onwennig om volledig voor mezelf te kiezen. Van nature ben ik iemand die graag voor anderen zorg. Stiekem voelde het alsof ik met deze nieuwe mindset de grootste egoïst op deze aardbol was. Ik besloot alleen op reis, naar Bali. En toen ik terugkwam voelde ik me een vrij mens. Er viel echt een last van mijn schouders. Ik had al snel een soort van houding: ”Laat maar komen, ik kan alles, alles, alles alleen aan.”

Sport, sport sport

Vervolgens stortte ik mij volledig op het trainen voor een triatlon sprint en stiekem wilde ik nou ook eindelijk eens een keer die halve marathon lopen dit jaar en natuurlijk een halve marathon obstacle run mocht niet ontbreken. Er moest getraind worden. En dit keer gewoon HARD! Ik ging als een trein door het leven (wel zo’n hogesnelheidsding ;-)). Trainen deed ik elke dag en verder bestond m’n leven uit werken, eten en slapen… repeat. Mijn lichaam werd sterker (ineens had ik een sixpack), maar ook mentaal werd ik sterker. Sporten heeft niet alleen een fysiek effect, maar leverde mij nog veel meer op. Ik kreeg het vertrouwen in mezelf terug. En ik vond een uitlaatklep voor mijn frustraties en emoties, namelijk: sport.

Onbegrip en eenzaamheid

M’n leven veranderende best wel drastisch. Verandering is iets waar wij mensen moeite mee hebben, dat wist ik. Zelf raakte ik steeds meer gewend aan alle veranderingen, maar mijn omgeving had het er soms moeilijk mee. Hoe vaak ik heb gehoord: ‘’Sla je niet een beetje door’’, ‘’Er is meer in het leven dan sporten’’, ‘’Sharoon, moet je geen andere prioriteiten stellen…’’. Ik voelde me regelmatig alleen en eenzaam door het onbegrip uit mijn omgeving. Zien ze dan niet, hoe fantastisch ik me voel? Hoe goed mijn nieuwe leven me doet? Hoe lekker ik in mijn vel zit? Hoe blij ik word van sporten? En hoeveel voldoening ik haal uit het nastreven van een doel? Ik wilde al dat gezeur niet, want ik wilde gewoon mijn ding doen. Dat ding was ‘trainen voor een triatlon’.

Morgen komt deel 2 online (wil je die niet missen, vergeet mijn FB pagina dan niet even te volgen).

1 Comment

  • Jeanne februari 13, 2017 at 7:28 pm

    Mooi onderworden gebrwgj.

    Reply

Leave a Comment