thee-cocktail

Recept: 3x Thee cocktails (alcoholvrij)

Ik denk dat bijna alle vrouwen wel gek zijn op thee. Persoonlijk kan je mij blijer maken met een dampende mok thee dan met een kop koffie. In de zomer leef ik mij dan ook uit met zelfgemaakte ijsthee. Super leuk om zo’n grote kan ijsthee bij een barbecue op tafel te zetten. Voor de herfst doet mij dit wat te zomers aan en daarom bedacht ik een andere variatie: thee cocktails met kruiden die je van binnen opwarmen (denk aan gember en rode peper). Zo’n thee cocktail ziet er ook nog eens gezellig uit, dus leuk om te serveren als je bezoek hebt. Benieuwd naar de recepten?

Voor de thee cocktails heb ik losse thee gebruikt van Simon Lévelt. Ik vind persoonlijk dat de smaken van losse thee vaak net wat verfijnder zijn en beter naar boven komen dan van een gemiddeld theezakje uit de supermarkt. Bovendien heb je bij Simon Lévelt heel veel keuze in verschillende soorten thee. Ook hebben ze smaken die je niet zo snel tegenkomt in de supermarkt. Alle thee cocktails, die ik heb gemaakt, zijn alcoholvrij.

Gember Citroengras Thee cocktail

Wat heb je nodig?

  • Lemon Ginger groene thee
  • Gekookt water
  • 1/2 stengel citroengras
  • 4 plakjes gember
  • 10 Ijsblokjes
  • Naar wens een schepje suiker (zonder is natuurlijk beter)
  • Een Mason Jar of een ander leuk glas

Hoe maak je het?

  1. Vul het glas voor ongeveer 1/3 met gekookt water.
  2. Laat hier de lemon ginger groene thee voor 10 min in trekken. (voeg eventueel een schepje suiker toe).
  3. Zet de thee voor ongeveer 30 min in de koelkast om af te koelen.
  4. Voeg de 1/2 stengel citroengras en de plakjes gember er aan toe en laat de thee nog 30 min afkoelen in de koelkast.
  5. Crush de ijsblokjes in een blender (als je dit niet hebt kan je er ook gewoon ijsblokjes bij doen; ik vind het crushen van de ijsblokjes net even lekkerder maken).
  6. Doe de ijsblokjes in het glas, steek er een rietje in en roer alles goed door.

dscn3067

Je proeft de gember en citroengras heel goed terug in deze thee cocktail. De thee is van zichzelf niet heel zoet. 

Lychee Peper Thee Cocktail

Wat heb je nodig?

  • Lychee love groene thee
  • Gekookt water
  • 1 rode peper
  • 3 ringetjes rode peper
  • 10 ijsblokjes
  • Naar wens een schepje suiker (zonder kan ook)
  • Een Mason Jar of een ander leuk glas

Hoe maak je het?

  1. Vul het glas voor ongeveer 1/3 met gekookt water.
  2. Laat hier de lychee love groene thee voor 10 minuutjes in trekken. (voeg eventueel een schepje suiker toe).
  3. Zet de thee voor ongeveer 30 min in de koelkast om af te koelen.
  4. Voeg de rode peper toe aan de thee en laat de thee nog 30 min afkoelen in de koelkast.
  5. Crush de ijsblokjes in een blender
  6. Doe de ijsblokjes in het glas, steek er een rietje in en roer alles goed door.

dscn3071

Je ruikt de zoetheid van de lychee thee al door het zakje heen. Ik vind het dan ook niet nodig om hier suiker aan toe te voegen. De hele peper ziet er misschien heftig uit, maar dit is meer voor ‘de show’. De gesneden peper kan je naar smaak toevoegen en dit geeft er echt pit aan.

Jasmijn Gember Munt Thee cocktail

Wat heb je nodig?

  • Jasmijn Chung Hao thee
  • Gekookt water
  • 3 plakjes gember
  • 2 takjes munt
  • Naar wens een schepje suiker (zonder kan ook)
  • 10 ijsblokjes
  • Een Mason Jar of een ander leuk glas

Hoe maak je het?

  1. Vul het glas voor ongeveer 1/3 met gekookt water.
  2. Laat hier de jasmijn thee voor 10 minuutjes in trekken. Voeg eventueel een schepje suiker toe.
  3. Zet de thee voor ongeveer 30 min in de koelkast om af te koelen.
  4. Voeg de munt en gember aan de thee toe en laat de thee nog 30 min afkoelen in de koelkast.
  5. Crush de ijsblokjes in een blender
  6. Doe de ijsblokjes in het glas, steek er een rietje in en roer alles goed door.

dscn3086

Dit is mijn absolute favoriet! De jasmijn thee is van zichzelf al heel geurig en smaakvol. En de combinatie met gember en munt gaat goed samen.

Een mok gewone thee blijft natuurlijk altijd lekker en simpel, maar wil je eens wat anders dan is het zeker het proberen waard! Ik ben benieuwd of je het gaat proberen. Laat het mij weten in de reacties.

Liefs,

Fabienne

 

 

 

2 Comments

Leave a Comment