Recept gezonde appelcake - goodtobeyou.nl

Recept | Appelcake met dadels

Appeltaart, appelcake, schuif maar door! Een tijdje geleden probeerde ik de dadels van Yogi & Yousef. Extreem lekker zijn deze dadels, dus ik wilde ze natuurlijk ook in een receptje verwerken. Ik bakte een lekkere appelcake met stukjes dadels zodat ik deze doordeweeks kon opsnoepen als tussendoortje.

Wat heb je nodig?

Een springvorm of een bakblik.

  • 2 appel geraspt
  • 2 appels in plakjes gesneden
  • 30 ml honing
  • 175 gram kokosolie
  • Mespuntje zout
  • 3 eieren
  • 2 tl kaneel
  • 100 ml agavesiroop
  • 250 gram spelbloem
  • 1 tl baking soda
  • 6 grote dadels in stukjes gesneden.
  • Smart cooking spray

Bereiding appelcake met dadels

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Smelt een klein beetje van de kokosolie in een pan en bak hierin de plakjes appel met 30 ml honing.
  3. Smelt vervolgens de kokosolie en mix de kaneel, een snuf zout, 3 eieren erdoor. Voeg vervolgens de geraspte appel, stukjes dadel en agavesiroop toe. Als laatst roer je de bloem en de bakpoeder erdoor.
  4. Schep nu het beslag in de springvorm of het bakblik. Ik spray deze zelf altijd in met de ‘Smart cooking spray‘. Ideaal! Leg vervolgens de gebakken stukjes appel boven op de cake.
  5. Plaats de cake voor ongeveer 40 minuten in de oven. Afhankelijk van de hoogte en grootte van het bakblik iets langer of korter. Je kunt de cake altijd controleren met een satéprikker of die gaar is. Wanneer deze er droog uitkomt is de cake ready!
  6. Even laten afkoelen en aansnijden!

Je kunt de cake ook invriezen in porties, zodat je elke dag een vers stukje cake kan meepikken uit de vriezer.

Enjoy!

Liefs,

Sharona

Volg Good To Be You ♥ Facebook ♥ Bloglovin ♥ Instagram ♥ Twitter

Recept gezonde appelcake - goodtobeyou.nl

No Comments

Leave a Comment