Geroosterde kikkererwten

Recept- Gezonde Borrelnootjes van kikkerwten

Borrelnootjes die WEL mogen, dat klinkt goed! Als ik in het weekend op de bank een filmpje zit te kijken, dan moet ik gewoon iets te snacken hebben. Ik ben dol op chips en (borrel)nootjes. Maar deze probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Al vind ik het snacken van komkommer, cherrytomaatjes en worteltjes heerlijk. Ik moet eerlijk toegeven na een aantal weken komen die ook mijn neus uit. Nu vond ik een verantwoorde snack: geroosterde kikkererwten. Ze lijken op borrelnootjes, maar dan één groot verschil: ze zijn hartstikke gezond. Yes! Vandaag deel ik het recept met jullie.Na het vinden van het recept ben ik zelf natuurlijk direct de keuken in gegaan. En ik kan alvast verklappen dat deze verantwoorde ‘borrelnootjes’ fantastisch smaken. Het mooie aan deze snack is dat je ervan kan snoepen zonder je schuldig te voelen, want deze borrelnootjes zijn reuze gezond!

Gezonde borrelnootjes van kikkererwten

Kikkererwten zijn rijk aan ijzer, vitamine B en eiwitten. Het is zelfs één van de meest eiwitrijkste peulvruchten. Kikkererwten staan bekend om de hoge mate vezels waarover ze beschikken. Ook zijn ze caloriearm en geven snel het gevoel dat je vol zit. Hierdoor wordt de snackneiging kleiner. Perfect voor binnen een dieet!

Wat heb je nodig voor gezonde borrelnootjes?

De hoeveelheden zijn voor ongeveer één bakje, maar je kan natuurlijk een voorraadje maken van deze overheerlijke snack. De geroosterde kikkererwten kan je prima bewaren in een gesloten zakje of bakje.

 • 200 gram kikkererwten uit blik
 • 1 el olijfolie
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl knoflookpoeder
 • Zeezout

Het leuke aan deze snack is dat er ontzettend veel variaties qua smaken mogelijk zijn. Hierin kan je lekker zelf experimenteren met verschillende kruiden. Houd je van pittig? Gebruik dan cayenne peper of chilipoeder voor wat extra pit! Ik ben voor een milde variant gegaan met paprikapoeder en knoflookpoeder.

En nu aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken en droog ze goed af. Doe ze vervolgens in een schaaltje.

Voeg nu de olijfolie toe en jouw uitkozen kruiden en vermeng alles met de kikkererwten.

Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten over de bakplaat. Gooi ze niet op één grote hoop, want dan kunnen ze niet knapperig worden.

Gezonde borrelnootjes van geroosterde kikkererwten

Verdeel de kikkererwten netjes over de bakplaat

Rooster de kikkererwten in het midden van de oven in 15 minuten krokant. Hussel vervolgens door elkaar en rooster ze nog een keer 10 minuten. Let op! Dit kan soms net iets sneller gaan. Houd de oven goed in de gaten, want aangebrande borrelnootjes zijn niet lekker!

Even laten afkoelen en klaar!

Geroosterde kikkererwten

Tip

De volgende dag nam ik een salade mee naar mijn werk en als topping op de salade zijn de geroosterde kikkererwten erg lekker. Net een soort croutons.

Ik vond deze verantwoorde snack erg lekker. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vonden of welke andere verantwoorde snacks jullie eten?

Vergeet ons niet te volgen, zodat je op de hoogte blijft van al onze healthy inspiratie! 

♥ Facebook
♥ Bloglovin
♥ Instagram

Liefs, Sharona

3 Comments

 • Linda februari 12, 2014 at 10:55 am

  Lekker! Ik ga het snel ook eens proberen 😀

  Reply
  • Sharona februari 12, 2014 at 5:52 pm

   Ja dat moet je echt doen! Ze zijn lekker en gezond. Wat wil een mens nog meer haha!

   Reply
 • Svenja maart 31, 2014 at 7:02 pm

  Ik maak dit ook heel vaak, het is echt lekker en voor mijn gevoel eet ik dan toch een soort van chipjes, maar dan gezond. Zelfs mijn vriend vind het lekker en die is vaak wel erg kieskeurig haha. Dan vraagt hij savonds ineens: ‘Wil je geroosterde kikkerewten maken?’ Zo schattig!

  Reply

Leave a Comment