brocolli-kaas

Recept: Broccoli-Kaas snacks

Als hartige snack zetten we toch al snel een bak chips, nootjes of lekker Hollands: kaas met worst op de tafel. Op zijn tijd is dat ook zeker lekker en wel zo makkelijk en snel! Maar het kan anders. Waarom je visite (of jezelf) niet eens een wat creatiever hapje voorschotelen die gezonder is en waarmee je ook nog eens groenten binnen krijgt (altijd handig om aan die 250 gram groenten per dag te komen). Ik maakte laatst broccoli-kaas snacks, leuk als snack, maar ook zeker als variatie op je bordje broccoli bij het avond eten.

Wat heb je nodig?

  • 300 gram broccoli
  • 100 gram geraspte kaas (gewone kaas, cheddar of Parmezaanse kaas)
  • 1 ei
  • 1/2 ui
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 50 gram broodkruim of paneermeel
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Snij de roosjes van de broccoli en kook de broccoli in 3 minuten beetgaar.
  3. Laat de broccoli afkoelen en snij het hierna héél fijn of hak het in een keukenmachinetje fijn (daarmee krijg je wel het beste effect).
  4. Snij ook de halve ui fijn.
  5. Voeg in een kom de gehakte broccoli, kaas, het ei, de ui, de kruiden, het broodkruim en peper en zout naar smaak toe.
  6. Meng het mengsel en voeg als het te nat is wat extra broodkruim toe of als het te makkelijk uit elkaar valt een extra ei toe.
  7. Vorm nu kleine balletjes of langwerpige staafjes van het broccoli mengsel.
  8. Bak de broccoli snacks voor 25 minuten in de oven, keer ze halverwege om.

Je kunt zelf variëren met het mengsel door er verschillende soorten kruiden aan toe te voegen, denk aan cayennepeper om de snack pit te geven of verschillende soorten kaas, zoals geraspte mozzarella of Parmezaanse kaas.

20160927_181647

20160927_181843

Eventueel kan je ze met een dipsaus naar keuze serveren.

Lekker als snack, maar ook bij het avondeten!

Liefs, 

Fabienne

1 Comment

  • Astrid oktober 26, 2016 at 1:37 pm

    Heerlijk zeg. En gezond xx

    Reply

Leave a Comment