The Lilypad

Recept | Crunchy chocolade-pinda snacks

Chocolade en pindakaas een geweldige combinatie als je het mij vraagt! Vandaag weer een super makkelijk receptje die je binnen no-time klaar hebt en de oven niet voor nodig hebt. Ideaal als je ‘s avonds op de bank toch even je zoete trek wilt stillen, maar voor een gezondere optie wilt gaan dan een zak M&M’s.

Dit receptje kwam ik tegen op chickslovefood. Daar worden deze snacks ook wel gezonde Lions genoemd. Met een beetje fantasie lijkt de smaak inderdaad erg op een Lion. Ik heb het recept ietsje aangepast, om het wat caloriearmer te maken. Anders kan je net zo goed voor de real deal gaan ;).

Wat heb je nodig?

Voor 6 flinke stukken

  • 3 rijstwafels
  • 30 gram havermout
  • 3 eetlepels pindakaas met nootjes
  • 2 eetlepels ahornsiroop of honing
  • 50 gram pure chocola (cacao percentage van minimaal 70%)

 Hoe maak je het?

  1. Verkruimel met je handen de rijstwafels in een kom.
  2. Voeg hier de havermout aan toe.
  3. Verwarm de pindakaas samen met de ahornsiroop of honing in een kommetje in de magnetron of in een pannetje. Schep het vervolgens door het rijstwafel/havermout mengsel.
  4. Smelt de pure chocolade
  5. Voeg dit als laatste ook toe aan het mengsel
  6. bekleed een vierkant of rechthoekig plastic bakje met bakpapier. Voeg hier het mengsel aan toe en druk goed aan.
  7. Zet het in de koelkast voor zo’n 30 minuten.
  8. Haal het eruit en breek de plak in stukken (Ik heb gemerkt dat breken beter werkt dan snijden, want dan heeft het de neiging om uit elkaar te vallen en te verbrokkelen).

En tot slot: geniet van deze guilt free pleasure!

20150504_153239

crunchy chocolade-pinda snacks

 

1 Comment

  • Wilmke juni 16, 2015 at 9:05 am

    Lekker!! Deze zou ik ook nog suikervrij kunnen maken denk ik, ideaal voor mijn sugarchallenge periodes. Btw: wat zijn jullie twee knappe zusjes! 🙂
    X Wilmke

    Reply

Leave a Comment