Groene asperges; asperges; groenten

Recept: groene asperges met cherrytomaatjes uit de oven

Asperges, ook wel het witte goud genoemd. Maar laten we ook de groene variant niet vergeten! Misschien dan niet het witte goud, maar minstens net zo lekker! Als je ergens oneindig mee kan variëren zijn het (groene) asperges. Vorige week maakte ik het recept: groene asperges met cherrytomaatjes uit de oven. En ik kan je nu al vertellen: het is een blijvertje! Weinig fratsen, lekker simpel, maar een geweldige smaak! Benieuwd naar het recept? Lees snel verder!

Misschien eerst leuk om iets te vertellen over de groene asperges. Iedereen kent vast de witte variant, maar de groene is toch vaak het ondergeschoven kindje. Doodzonde! Deze bevatten namelijk over het algemeen de meeste vitamines. Asperges zijn vooral toppers als het gaat om vitamine E. In vergelijking met andere groenten zijn ze rijk aan vitamine E, een vet-oplosbare vitamine, die helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen, het in stand houden van spier- en andere weefsels en de weerstand. Daarnaast leveren ze veel mineralen, zoals onder andere: kalium, calcium, magnesium en ijzer. En last but not least: asperges bevatten heel weinig calorieën. Slecht 20 kcal per 100 gram. Ik kan je vertellen dat je heeeel veel asperges moet eten om net zoveel calorieën binnen te krijgen als een reep chocola van 75 gram, namelijk een halve kilo asperges. Succes! Maar laten we beginnen met het recept!

Ingrediënten groene asperges met cherrytomaatjes uit de oven

  • Groene asperges (500 gram)
  • Cherrytomaten (10-15 stuks)
  • Knoflook (2 teentjes)
  • Chilipoeder
  • Zout en peper

Bereiding groene asperges met cherrytomaatjes uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de asperges en schil ze eventueel. Alleen de dikkere groene asperges moeten geschild worden. Bij de dunnere hoef je alleen het onderste stukje van de stengel af te snijden.
  3. Halveer de cherrytomaten en hak de teentje knoflook in fijne stukjes.
  4. Verspreid de asperges over een bakplaat met daarop bakpapier en gooi hierover heen de cherrytomaten.
  5. Besprenkel de asperges en tomaatjes met olijfolie.
  6. Strooi er een beetje chilipoeder (wees voorzichtig, want kan behoorlijk pittig zijn), zout en peper overheen.
  7. Hussel alles met de hand goed door elkaar, zodat er overal kruiden en olijfolie zit.
  8. 15-20 minuten in de oven en eet smakelijk!

—Variatie tip: leg wat plakjes Italiaanse rauwe ham over de asperges. De rauwe ham wordt heerlijk krokant en geeft een lekkere zoute smaak af.—

Recept: groene asperges; recept; groene asperges; asperges

Zoals beloofd super makkelijk en gegarandeerd hartstikke lekker! Zelf at ik er gevulde kipfilet uit de oven bij. zoals je kunt zien op de foto’s. Binnenkort zal ik dit recept ook plaatsen op goodtobeyou.

Ik ben benieuwd hoe jullie groene asperges bereiden. Tips en variaties zijn namelijk altijd welkom! Ik zou het leuk vinden als je even een reactie achterlaat.

Volg jij good to be you al via Bloglovin’ om op de hoogte te blijven van alle nieuwe healthy artikelen? Zo niet, klik dan hier om good to be you te volgen!

 

 

2 Comments

Leave a Comment