uitgelichte afbeelding curry

Recept: pittige viscurry met broccoli

Vandaag weer een recept! Dit keer weer eens een avond maaltijd als recept. Dit is echt een favoriet bij ons die regelmatig langskomt. Lust je nou geen vis, dan is de vis in dit recept uiteraard te vervangen voor kip. Maar ik vind het juist heerlijk met de vis en aangezien de aanbeveling twee keer per week vis is (waar ik persoonlijk erg moeilijk aan kom), draagt dit receptje daar toch mooi aan bij!

Oké laten we maar meteen beginnen. Wat heb je nodig?

Ingrediënten (2 personen)

  • 350 gram pangasius filet (ik gebruik gewoon de diepvries variant)
  • 1 rode paprika
  • 1 broccoli
  • een half blikje kokosmelk
  • zelf gemaakte curry pasta of uit een potje  (Pataks Mild Curry)

bijgesneden curry

Ingrediënten Curry

Wil je zelf de curry maken, wat natuurlijk veel gezonder, goedkoper en lekkerder is, doe dan het volgende bij elkaar:

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper (met of zonder pitjes, afhankelijk van hoe pittig je het zelf wilt hebben)
  • schijfje verse gember of 1 el gember poeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el olie (een neutrale olie zoals zonnebloemolie)
  • 1 el paprika poeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl koriander
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl cayenne peper
  • eventueel 1 el suiker

Bereidingswijze curry

Gooi alle bovengenoemde ingrediënten bij elkaar en maal dit tot een fijne puree met de staafmixer of met een keukenmachine. En klaar is kees! Als je dit nou teveel gedoe vindt om elke keer te maken dan denk ik dat het ook mogelijk is om een portie in te vriezen.

zelfgemaakte curry

Bereidingswijze pittige viscurry

  1. Ontdooi de pangasius filet en dep de filets droog
  2. Doe een el olie in een wok of hapjespan en bak de curry voor een aantal minuten aan (als je de curry uit een potje gebruikt, gebruik hier dan ongeveer 2 grote eetlepels van).
  3. Snij ondertussen de paprika en doe dit erbij.
  4. Voeg aan de curry en paprika de kokosmelk toe.
  5. Laat dit even warm worden en voeg hier dan ook de in stukjes gesneden pangasius filet aan toe.
  6. Breng het geheel aan de kook en laat door pruttelen
  7. Snij de broccoli in aparte roosjes
  8. Breng in een aparte pan water aan de kook en doe hier de broccoliroosjes bij
  9. Kook de broccoli gedurende 4 à 5 minuten
  10. Giet de broccoli af en doe dit ook in de pan bij de curry.

Serveer het met rijst en smullen maar!

verlicht curry

De vis is echt heerlijk zacht gekookt en de combinatie met broccoli is echt super. Een heel lekker en gezond recept. Eet smakelijk!

3 Comments

  • FabHL augustus 10, 2014 at 2:23 pm

    Ziet er heerlijk uit!

    Reply
  • martina augustus 31, 2016 at 5:38 pm

    was echt superlekker!!!! Ik heb er zelf nog wat pompoen doorheen gedaan en aan het einde wat limoensap – wordt het net even wat frisser.

    Reply
  • Recepten | 3 gezonde avondmaaltijden – Body Rock oktober 19, 2016 at 5:45 pm

    […] Bekijk het hele recept […]

    Reply

Leave a Comment