Hummus ik ben er gek op! Bovendien is het ook nog eens erg gezond en eens wat anders dan alle ongezonde kant-en-klare smeerseltjes die we op ons stokbroodje smeren. Van hummus staan al duizenden recepten online, maar je kunt er ook ontzettend lekkere variaties mee maken. Daarom vandaag: rode bieten hummus.
Ingrediënten rode bieten hummus
- 200 gram kikkererwten (in blik of zelf geweekt)
- 2 eetlepels tahin (sesampasta)
- 1 voorgekookte rode biet
- 1 citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepeltje komijn
- peper en zout
Hoe maak je het?
De bereiding is super simpel:
- Snij de biet in stukjes en gooi deze samen met de kikkererwten in een blender, keukenmachine of maal ze met de staafmixer.
- Voeg vervolgens de knoflook, het sap van 1 citroen, de olijfolie, de tahin, de komijn en peper en zout toe.
- Maal verder tot er een gladde massa ontstaat
En klaar is je rode bieten hummus! Zoals ik al zei is het dus super makkelijk om te maken. Wees niet bang dat je een ontzettende overheersende bieten smaak krijgt. Het smaakt nog steeds naar hummus en je proeft lichtelijk een bietjes smaak, wat het net een beetje extra geeft. Bovendien vind ik de rode kleur ontzettend mooi en feestelijk staan!
Vergeet ons niet te volgen, zodat je op de hoogte blijft van al onze healthy inspiratie!
Dit lijkt mij echt heerlijk! Normale hummus ben ik niet zo’n fan van… Misschien deze variant eens proberen!
Ik hou niet zo vak Hummus, de kleur is overigens ook niet erg aantrekkelijk, maar ik moet bekennen. Dit ziet er toch best lekker uit! 🙂