header

Recept: suikervrij appel/perzik taartje

Gek op zoet! Ja dat ben ik! Vooral van taartjes kan ik geen genoeg van krijgen. Helaas zijn de meeste taartjes suikerbommetjes. Zeg maar gerust ‘bommen’ eigenlijk. Maar niet getreurd! Je hoeft niet te zondigen. Ik heb weer een recept van een suikervrij taartje voor jullie. Dit keer een suikervrij taartje met appel en perzik. Bon appetit!

Ingrediënten suikervrij appel/perzik taartje

Ik gebruikte een kleine springvorm van 18 cm (te koop bij Xenos).

  • 240 gram speltmeel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 los geklopte eieren
  • 4 el agavesiroop
  • 2 appels (Elstar of Jonagold is het lekkerst)
  • 2 perziken
  • Handje gewelde rozijnen
  • 2 el havermout
  • 1 el kaneel
  • Snuf zout

Suikervrij taartje

Bereiding suikervrij appel/perzik taartje

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in met kokosolie.
  2. Zeef het meel boven een beslagkom.
  3. Klop het ei los en smelt de kokosolie in een pan op laag vuur. Als de kokosolie al een smeuïge/boterachtige structuur heeft, is dit niet nodig.
  4. Meng nu het meel, ¾ van de geklutste eieren, de kokosolie en 2 el agavesiroop door elkaar en kneed er een deeg van. Is het deeg te plakkerig voeg dan nog wat meel toe, is het te droog vroeg dan nog wat agavesiroop of kokosolie toe.
  5. Verpak het deeg in plastic folie en leg het in de koelkast (dit zorgt er voor dat het deeg dadelijk makkelijker te bewerken is).
  6. Laat de rozijnen in lauw water enkele minuten wellen.
  7. Snijd de appel en perzik in kleine blokjes en meng met de rozijnen (eerst droog deppen), 2 el agavesiroop (kan eventueel vervangen worden voor honing), kaneel en een el havermout (de havermout neemt het vocht van de appels en perziken op, waardoor je taartje een lekkere knapperige bodem krijgt).
  8. Bekleed de bodem en de randen van de springvormpjes met ongeveer  ¾ van het deeg.
  9. Strooi wat extra havermout over de bodem om het eventuele vocht op te nemen. Hierdoor word je bodem super knapperig!
  10. Vul de springvorm met het appel/perzikmengsel en duw stevig aan.
  11. Maak met het overgebleven deeg dunne reepjes en maak hiervan een mooi rooster over de taart.
  12. ‘Lak’ het deeg af met het overgebleven eimengsel.
  13. Zet circa 45 minuten in het midden van de oven. Let op! Als de bovenkant te donker wordt, mag de oven na ongeveer 30 minuten lager worden gezet.
  14. Laat het taartje even afkoelen en snoepen maar!

3

Volg jij good to be you al via Bloglovin’ om op de hoogte te blijven van alle nieuwe healthy artikelen? Zo niet, klik dan hier om good to be you te volgen!

1 Comment

  • Gisele augustus 23, 2014 at 9:49 pm

    Ah, ik zag deze al op insta voorbij komen!
    Deze moet ik binnekort even snel proberen 😀

    Reply

Leave a Comment