img_0312

Recept | Vegetarische Quesadilla met linzen ‘gehakt’ (Mexicaanse tosti)

Sinds ik een aantal jaar geleden in Mexico ben geweest, ben ik een groot fan van Mexicaans eten. Quesadilla’s zijn een soort Mexicaanse tosti’s meestal gevuld met kip of (runder)gehakt. Omdat ik steeds vaker een ‘meatless’ dagje inlas, probeerde ik laatst een vegetarische versie te maken. En dat was echt heel geslaagd! Sindsdien eet ik alleen nog maar vegetarische quesadilla’s met een vulling van linzen(gehakt).

Als je weinig tijd hebt, dan is dit een echte aanrader. Linzen zijn een gezonde eiwitbron. Ideaal als je weinig/geen vlees eet, maar wel graag voldoende eiwitten wilt binnenkrijgen. Daarnaast bevatten linzen veel mineralen zoals ijzer en calcium, vitamine B. Ook zitten er veel vezels in linzen, maar weinig calorieën. Hierdoor vullen ze goed, zonder dat je calorierijk hoeft te eten. Ideaal als je aan lijn bent. Zoveel voordelen en dat voor een voedingsmiddel wat relatief erg goedkoop is. Oké, genoeg over hoe fantastisch linzen zijn (dat is nu wel duidelijk), nu het heerlijke receptje! 

Ingrediënten vegetarische quesadilla’s met linzen (voor 2 redelijk grote eters)

  • 4 volkoren tortilla’s/wraps
  • 1 blik bruine linzen (bijvoorbeeld van bonduelle)
  • 4 eetlepels tomatenpuree (komt neer op één iets groter blikje)
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl chilipepers
  • 1/2 tl zout
  • Tabasco (naast smaak)
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 ui
  • 1 blik mais (klein)
  • 2 el geraspte kaas

Ingrediënten en bereiding voor guacamole 

Bij elk Mexicaans gerecht hoort gewoon guacamole. En dat maak je heel eenvoudig zelf. Dit heb je nodig: 

  • Avocado (rijp)
  • 1 el fijn gesneden ui
  • 1 teentje geperste knoflook (klein)
  • Zout en peper

Bovenstaande prak je door elkaar en je hebt een zelfgemaakte guacamole. Heel lekker om je quesadilla in te dippen en je krijgt gelijk wat gezonde vetten binnen. 

Bereiden vegetarische quesadilla’s van linzen 

  1. Doe een scheutje olie in een pan. Snij de ui en knoflook en fruit deze in de olie. Voeg hieraan toe de linzen. Zorg wel dat deze goed zijn uitgelekt voordat je ze in de pan gooit.
  2. Bak de linzen 2 minuten mee. 
  3. Voeg nu de tomatenpuree toe en roer het door de linzen heen. Je wilt dat het een beetje smeuïg wordt, daarom voeg je op gevoel een aantal eetlepels water toe. Het linzengehaktmensel moet niet te vloeibaar worden, maar de tomatenpuree moet wel goed vermengd zijn met de linzen. 
  4. Voeg hier aan toe alle kruiden: oregano, koriander, komijn, chiliepoeder en wat tabasco om het extra pittig te maken als je hiervan houdt.
  5. Je voegt nu het blikje mais toe. Dit roer je er doorheen terwijl je het vuur uitzet. Je wilt namelijk dat de mais lekker knapperig blijft. 
  6. Eventueel voeg je nog wat zout en peper toe en dan is het linzengehakt klaar.
  7. In een grote koekenpan leg je de tortilla. Je bakt even kort tot deze een klein beetje knapperig is. Dan leg je hierop een laagje van het linzengehakt en verdeel je een el geraspte kaas hierover heen. Hierboven op leg je vervolgens de andere tortilla. 
  8. Zet het vuur niet te hoog want je wilt niet dat je tortilla verbrandt. Als de onderste tortilla voor je gevoel een beetje knapperig is draai je hem om. Het omdraaien kun je het beste doen met een bord. Nu wacht je tot de tortilla die onderop ligt ook knapperig is en dan is je  vegetarische quesadilla klaar.
  9. Dit herhaal je voor de 2e portie. Natuurlijk kun je intussen al lekker samen de eerste quesadilla delen en op eten. 

Tip: je kunt de quesadilla’s ook bereiden tussen een contactgrill. Makkelijker, maar omdat niet iedereen deze in huis heeft, heb ik hierboven de manier met een koekenpan uitgelegd.

Geniet ervan en laat ons weten in de comments als je dit receptje hebt uitgeprobeerd. 

Liefs,

Sharona  Recept | Vegetarische Quesadilla met linzen 'gehakt' (Mexicaanse tosti) Recept | Vegetarische Quesadilla met linzen 'gehakt' (Mexicaanse tosti) Recept | Vegetarische Quesadilla met linzen 'gehakt' (Mexicaanse tosti)

1 Comment

Leave a Comment