dsc02132

Recept: Vijgen salade met geitenkaas

Ik ben een liefhebber van salades, maar varieer wel graag met smaken. Een standaard blaadje ijsbergsla, plakje komkommer en tomaat is misschien lekker voor bij een maaltijd, maar voor een echte maaltijdsalade moeten er toch wat ‘vullende’ ingrediënten aan toegevoegd worden. En daar zag ik ze liggen in het schap van de supermarkt… vijgen! Eén van mijn favoriete fruitsoorten, maar wat zijn die dingen altijd ontiegelijk duur zeg. Maar voor ik het wist had ik al een heerlijke combinatie in mijn hoofd bedacht en móest ik ze meenemen. Ben jij ook zo gek op vijgen? Dan is dit receptje zeker de moeite waard om te proberen.

Wat heb je nodig (2 personen):

  • 4 vijgen
  • 6 plakjes Parmaham (kan ook weggelaten worden voor een vegatarische variant)
  • zakje rucola
  • 1 handje walnoten
  • 1 rolletje geitenkaas
  • 1 el honing
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Snij de vijgen 2 keer door, zodat je vier partjes per vijg hebt.
  2. Schuur de Parmaham in stukjes en meng in een kom de rucola, de walnoten, de geitenkaas en de parmaham.
  3. Maak een dressing van honing, balsamicoazijn, olijfolie en natuurlijk wat peper en zout naar smaak.
  4. Vermeng de salade met de dressing
  5. Serveer de salade op borden en leg de vijgen er boven op. Eventueel kan je nog wat walnoten en geitenkaas en los overheen strooien voor de garnering.

Het zoete combineert erg goed met het zoute in deze salade. En het mooie is dat die in een mum van tijd op tafel staat!

dsc02132

dsc02162

Deze salade kan je als lunch of als lichte avondmaaltijd eten.

Liefs,

Fabienne

No Comments

Leave a Comment