6x sportsmoesjes ontkracht - www.goodtobeyou.nl

6x sportsmoesjes ontkracht

We weten allemaal dat het goed voor onze gezondheid is om te sporten. En stiekem dromen we allemaal van een bepaald droomlichaam (die we echt niet krijgen als we schranzend op de bank blijven hangen). Nog meer voordelen? Je wordt happy van sporten, krijgt een betere conditie en het vermindert stress. Dus: smoesjes aan de kant en work that body! 6 veelgebruikte sportsmoesjes ontkracht!

 

Ik vind sporten saai

De kans is groot dat je deze smoes gebruikt, omdat je denkt dat sporten je niet ligt. Je vindt het vreselijk om buiten hard te lopen (”zie je iedereen niet kijken dan?”) Ook heb je niks met het optillen van gewichten (”waarom vinden mensen dit leuk?”). Een teamsport zie je ook niet zitten (”alsjeblieft niet nog meer verplichtingen”).

Maar sporten hoeft echt niet saai te zijn! Ga op zoek naar een vorm van beweging die wel bij je past. Houd je van dansen? Dan is misschien Zumba iets voor jou. Neem de tijd om te ontdekken wat bij je past. Op veel sportscholen kun je diverse groepslessen volgen. Wie weet zit er iets voor jou tussen. Geef het een kans, je hebt niks te verliezen (hooguit wat overtollige kilootjes ;-))

Maar wat als je ECHT niets leuk vindt en alleeeees al geprobeerd hebt? En je dus steevast vastklamp aan deze smoes. Ten eerste betwijfel ik of je echt alles hebt geprobeerd, maar goed STEL je hebt echt alles geprobeerd (ik geloof het nog steeds niet haha). Dan is het alsnog belangrijk om aan lichaamsbeweging te doen, want het is goed voor je gezondheid! Niet alles hoeft altijd leuk te zijn. Sommige dingen zijn nou eenmaal niet leuk. Rekeningen betalen is ook geen dikke pret. Toch moet het gebeuren…

Sportsmoesjes - ik heb geen tijd

Ik heb geen tijd

Dit is de popiejopie onder de sportsmoesjes. Maar als ik het goed begrijp ben je dus 24-uur per dag bezig met iets. Elke minuut, elke seconde. Je zit nooit eens rustig op de bank, je kijkt geen televisie, je doet geen leuke dingen? Dan snap ik je smoes, maar waarschijnlijk is het niet zo dramatisch gesteld met je ‘vrije tijd’. Alleen verkies je iets anders (luieren op de bank, je favoriete soap, uiteten met je vrienden) boven het sporten.

Als je het echt heel druk hebt zou je elke dag iets eerder kunnen opstaan om te sporten. Jezelf uren in het zweet werken is echt niet nodig. Kort en intensief bewegen kan net zo effectief zijn. Daarnaast ben ik altijd van het motto: beter iets, dan niets! Ook zou je tijdens je dagelijkse activiteiten ervoor kunnen kiezen om wat meer aan beweging te doen. Neem is de trap, pak is de fiets, maak een wandeling in je lunchpauze, stap een halte eerder uit en loop een stuk.

Sportsmoesjes

Ik ben te zwaar

Waarschijnlijk wil je heel graag afvallen, maar je voelt dat elke vorm van sporten een belasting is voor je lichaam. Je hebt geen zin in blessures, want dan ben je nog verder van huis en kun je helemaal niet meer bewegen. Wat nu? Het is inderdaad zo dat de kans op blessures groter is als je aan overgewicht lijdt. Maar niks doen is ook geen optie, want je wilt immers van die overtollige kilo’s af. Dus dit sportsmoesje gaat je niet verder helpen!

Kies een sport die niet te belastend is voor je lichaam, bijvoorbeeld: zwemmen. Bij zwemmen wordt het gehele lichaam getraind (benen, armen en rug) zonder belasting van de gewrichten en spieren. Een andere optie is om met een coach te trainen. Iemand die je kan ondersteunen en een trainingsschema voor je kan maken die op jouw fysieke niveau aansluit.

Sportsmoesjes

Ik zie geen resultaat

Misschien focus je je te veel op gewicht of wil je het gewoon te snel. Houd in gedachten dat spieren meer wegen dan vet. Voor de slimmeriken die nu denken: een kilo spier, is net zo zwaar als een kilo vet. Klopt! Maar een kilo spieren neemt minder plaats in dan een kilo vet. Het kan daarom zijn dat je geen verschil ziet op de weegschaal, maar wel aan je kleding merkt dat je bent afgevallen! En dat lekkere gevoel na het sporten mag je ook als resultaat meetellen! Heerlijk toch!

Buiten sporten is goedkoop

Sporten is duur

Ja dat kan, maar hoeft niet! Je kan het zo duur en zo goedkoop maken als jezelf wilt. Inspiratie nodig voor sporten die (bijna) geen geld kosten?! Wandelen, hardlopen, traplopen, touwtje springen, workouts via YouTube, gratis apps. Ook zou je op zoek kunnen gaan naar een sportschool met een voordelig tarief. Ik sport bij Basic-Fit voor €15,95 per maand. Het fijne is dat je dit abonnement kan delen met de hele familie. Zo heeft niet ieder gezinslid een apart abonnement nodig. Super voordelig!

Sportsmoesjes

Ik ben moe, misselijk, hoofdpijn, etc, etc, etc…

Eigenlijk heb je gewoon altijd wat waardoor het sporten niet lukt ;-). De queen der queens wat betreft het verzinnen van smoesjes. Ook een prestatie, maar helaas levert die je niet een gezond, fit en slank lichaam op. Waarschijnlijk rammelt er hier en daar wat aan je motivatie. Ga daarom is voor jezelf na wat jouw motivatie is om te sporten. Welke resultaten wil je behalen en hoe wil je deze behalen? Stel voor jezelf realistische doelen op. Lees: Stel realistische doelen op om succes te behalen. Schouders eronder en gaan met die banaan!

Ik ben wel benieuwd wat jouw meestgebruikte sportsmoesje is. Zelf gebruik ik toch wel vaak de smoes: ”Ik heb geen tijd”. Maar stiekem weet ik natuurlijk dat tijd nooit een excuses kan zijn. Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Vergeet ons niet te volgen, zodat je op de hoogte blijft van al onze healthy inspiratie!

♥ Facebook
♥ Bloglovin
♥ Instagram

Liefs,
Sharona

4 Comments

 • astrid bolander december 9, 2014 at 10:01 am

  Toevallig las ik gisteren een folder van de hartstichting over bewegen. Er stond ook een smoes in van er staat teveel wind of het regent. Nu regen kan ik mee instemmen . Ik fiets niet graag in de regen ,maar wind dat is juist goed moet je je bij inspannen . Maar leuk stuk hoor. Xxmamma

  Reply
 • Danique december 10, 2014 at 9:52 pm

  Het is zo waar allemaal. Ik wil ook sporten. Bij mij ligt het aan de motivatie. Die heb ik totaal niet. Waardoor ik elke keer afhaak. Ik ga toch maar proberen om meer motivatie te krijgen. De andere smoes is geen tijd. Groetjes Danique

  Reply
  • Sharona december 11, 2014 at 6:54 am

   Hoi Danique! Wat goed dat je het toch eerlijk durft te zeggen dat je jezelf wel is op sportsmoesjes betrapt. Motivatie is inderdaad een hele belangrijke factor. Ik ben ontzettend benieuwd hoe je de motivatie gaat vinden :)! Laat het ons weten. Voor wat extra inspiratie en motivatie kun je altijd even onze site bezoeken <3!

   Reply
 • astrid oktober 6, 2016 at 9:12 pm

  Leuk artikelmen inderdaad geen smoesjes verzinnen!

  Reply

Leave a Comment