dsc_0210

Terugblik op 2016

Nog maar even en we gaan het nieuwe jaar in. Voor het zover is wil ik nog even terugblikken op het afgelopen jaar. 2016 was voor mij een jaar van (keihard) vallen, maar uiteindelijk ook KEIHARD opstaan. Een beetje trots en opgelucht kijk ik terug op het afgelopen jaar. Ik ben me meer dan ooit bewust dat het leven maakbaar is. Dat de keuzes die je maakt, je mindset en de manier waarop je in het leven staat en naar het leven kijkt bepalend is voor hoe gelukkig je je voelt. Ik heb er dan ook voor mijn gevoel alles aan gedaan om ondanks tegenslagen blij, vrolijk, energiek en gelukkig door 2016 heen te huppelen – ehm en fietsen, hardlopen, zwemmen en kruipen…

Kijk je mee naar de mooie herinneringen die ik heb opgedaan het afgelopen jaar?

unspecified-3

Vriendinnetje Linda trouwde en ik was één van de trotste bruidsmeisjes.

dsc_0162

Alleen reisde ik af naar Bali. Wat een fantastische land – ik wil terug!!! Maar ik heb vooral heel erg mezelf leren kennen tijdens deze vakantie. Het was de allereerste keer alleen op vakantie en ook nog eens iets wat totaal buiten mijn comfortzone ligt.
img_0045 Ik beklom één van de vulkanen op het eiland. Dit was het mooiste moment van de reis. De klim naar boven was zwaar (en een beetje eng). Maar als je dan bovenop de top staat en de zon breekt door, dan is even niks meer belangrijk. Genieten!
dsc_0439 unspecified-4

Dit jaar heb ik ook het hardlopen weer serieus opgepakt. Het eerste evenement waar ik mee meeliep was de CPC. Daarna volgende de Rotterdam Marathon als Business Team. En daarna nog velen loopjes.  img_0138

Ook heb ik een mooi jaar gehad op gebied van werk. Samen met collega Henrielle was het elke dag weer gezellig! Ik heb onwijs veel geleerd op online marketing en social media marketing gebied. Nu ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging en ga ik per januari werken bij SportVibes – een digital/online marketing sport bureau. COOL! img_0713 Zo trainde ik voorgaande jaren vrijwel altijd alleen, maar dit jaar dit ik dat veel samen. Onder andere met Danigna (Instagram: @kroeppoek). Ontzettend motiverend om samen te trainen en fijn om iemand om je heen te hebben met een net zo grote passie voor sport.
img_0903

Met mijn zusje liep ik halverwege het jaar de Brooks Run in Amsterdam 10k. Dit was echt by far de allerzwaarste run van dit jaar. Het was snikheet en zwaar afzien. Maar hoe voldaan je je dan bij de finish voelt is onbetaalbaar. img_1112

Ook slaagde Fabienne dit jaar. En is ze nu officieel diëtiste. Super handig! Dus voor voedingsadviezen en begeleiding kun je ons altijd even een berichtje sturen.  332301ce-5f6e-4f8d-aaf3-37fd44fa8acd Na een heftige periode privé stortte ik mij op een nieuw doel. Ik ging trainen voor een triatlon.
img_1941 Het trainen nam ik bloedserieus – lees: ik trainde freaking elke dag (en hard). Maar tussendoor was er genoeg tijd voor gekkigheid in de gym.
img_2339

Ook stond dit jaar in het teken van heel veel eten. De eerste trainingsmaanden van mijn triatlon viel ik enorm veel af. Mijn verbranding schoot omhoog en ik moest loskomen van mijn oude voedingspatroon waarin ik altijd juist gefocust was op zo min mogelijk eten. Yuri hielp mij een handje mee bij het leren om héél veel te eten. img_2788 Dan belanden we ook bij het hoofdstuk: zwemmen. Ik moest namelijk leren zwemmen voor de triatlon. En ik begon het ook echt heerlijk te vinden. Samen met Martina zwom ik de zomermaanden in open water om te trainen voor mijn eerste triatlon sprint.
fullsizeoutput_767 fullsizeoutput_296

En ja laten we het fietsen ook niet vergeten. Het zwemmen en lopen vond ik fantastisch, maar met het fietsen had ik gewoon niks. Ik vond het vooral gewoon heel heel saai. Blij dat ik regelmatig vergezeld werd. En uiteindelijk sprong die fietsvonk over en sprong ik zelfs met plezier op het fietsje.
img_4297

Processed with VSCO with g3 preset

Ik zwom, fietste en liep mijn eerste triatlon sprint. Trots!
img_4527

Twee weken later bedacht ik om ook nog even een halve marathon te lopen (zonder hardlooptraining op deze afstand). Zonder verwachtingen startte ik en dat zijn de mooiste loopjes, want ik was werkelijk waar met elke tijd blij geweest. Maar dit had ik nooit verwacht.   img_4804

Daarna sprong ik ook nog even in de modder tijdens de laatste Strong Viking editie van dit jaar. Wederom werd ik weer een beetje verliefd op obstacle running. Zo erg, dat ik besloot om volgend jaar vol te gaan voor de Iron Viking (42 km).
img_4121

Berlijn, ik hou van jou!
img_6758

En ik sloot dit jaar af met de Bruggenloop in Rotterdam.

Dit waren natuurlijk maar een paar herinneringen van het afgelopen jaar. Maar zoals je ziet heb ik me goed vermaakt. Nu kijk ik alweer uit naar 2017. Een jaar vol nieuwe doelen :-)! Maar daar snel meer over. 

Liefs,

Sharona

 

 

 

 

 

1 Comment

  • Astrid december 27, 2016 at 3:10 pm

    Leuk verslag van dit jaar. Met mooie foto’s van de 2 zusjes. ❤❤❤❤hou van jullie

    Reply

Leave a Comment