Tips om een ochtendmens te worden

Mindset | Tips om een ochtendmens te worden

Hallo ik ben een ochtendmens en ik vind het heeeerlijk. Over het algemeen sta ik ’s ochtends met een grijns voor de spiegel en ben ik direct druk met van alles. Happy morning! Natuurlijk ken ik ook mijn mindere ochtenden, maar dat zijn er relatief weinig. Misschien zou jij ook graag wat meer een ochtendmens willen zijn? Verwacht geen wonderen van deze tips, want ik ben al 5,5 jaar bezig om van mijn man ook maar een ieniemienie klein beetje meer een ochtendmens te maken, maar zijn haat voor het ochtendgloren is hardnekkig. Hier de tips die mij helpen om een ochtendmens te zijn.

Vast aantal uur slaap nodig

Iedereen heeft een aantal uur slaap nodig om goed te functioneren de volgende dag. Volwassenen hebben gemiddeld 7 tot 8 uur slaap nodig. Maar dit is een gemiddelde. Jongvolwassenen hebben meer slaap nodig dan ouderen. Zelf heb ik gemerkt dat ik het beste functioneer op 8 uur slaap per nacht. Ik merk het ook direct ’s ochtends als ik minder uurtjes geslapen heb. Ga dus op tijd naar bed om het aantal uur slaap te halen dat jij nodig hebt.

Voorbereiden

Je bent het of je bent het niet. Voor het grootste deel is het genetisch bepaald of je een ochtend- of avondmens bent. Ben je een avondmens? Maak het jezelf dan niet te moeilijk ’s ochtends. Leg je kleding alvast klaar, maak je lunchpakket de avond van te voren en doe belangrijke dingen de avond van te voren. Dat maakt je ochtend een stuks relaxter (want het is al zo zwaar).

large

Geef jezelf een peptalk

Geef jezelf een peptalk en vertel jezelf waarom je eerder moet opstaan. Mijn man (avondmens in het kwadraat) doet dit altijd de avond van te voren. Ik kan uit ervaring zeggen dat dit geen succes is! ’s Avonds zit die stoer aan mij te vertellen (eigenlijk aan zichzelf) dat die morgen echt om 6 uur gaat opstaan en echt niet gaat snoozen en echt eerder gaat beginnen op zijn werk en echt, echt, echt hij gaat het echt doen. Het klinkt altijd reuze overtuigend, maar de volgende ochtend is die motivatie weer gedaald tot het vriespunt. Ik denk dat hij zichzelf die peptalk beter ’s ochtends kan geven.

Tips om een ochtendmens te worden

Ontbijt als een koning

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. De brandstof waarmee je, je lichaam opgang brengt. Wacht daarom niet te langen met ontbijten na het openen van je ogen. Het zorgt ervoor dat je energie krijgt en je lichaam wordt aan het werk gezet. Heb je moeite met ontbijten in de ochtend? Lees deze 6 tips om gemakkelijker te ontbijten in de ochtend.

Naar buiten

Mensen die een hond hebben die ’s ochtends uit moet zullen erkennen dat je na het halen van een frisse neus direct wakker bent. Heb je geen hond, maar toch onmogelijk wakker te krijgen ’s ochtends. Ga een blokje om. Je voelt je daarna helemaal fris en helder. Een perfecte start van de dag!

Tips om een ochtendmens te worden

Iets leuks wacht op je

School bedoel je? Of de hele dag keihard werken aan een deadline op de werk? Als je daar aan denkt snap ik dat je, je nog een keer omdraait. Klinkt niet als iets waarvoor je uit bed wilt springen. Maar je kunt er ook zelf voor zorgen dat er iets leuk op je wacht. Een heerlijke kop koffie, tijd om je favoriete tijdschrift/krant te lezen, heerlijk douchen met je favoriete douchegel. Maak er iets leuks van :-)!

Ritme – sta elke dag dezelfde tijd op

Misschien wel de moeilijkste van allemaal! Doordeweeks wil het nog wel aardig lukken om in een bepaald ritme te komen, maar in het weekend wil je niet sjaak-afhaak zijn als je vrienden gezellig de kroeg in gaan. Je kunt de volgende ochtend toch uitslapen… Wil je het helemaal goed doen, dan zou je eigenlijk elke dag (ook in het weekend) rond een vaste tijd naar bed moeten gaan en rond een vaste tijd moeten opstaan. snooze

Zeg maar dag tegen: snoozen

Ten eerst omdat het bloed irritant is voor je partner (aarggghh). Ja de frustratie zit diep hihi! Maar nog veel belangrijker is omdat het niet goed voor je is! Het onderstaande filmpje is het super interessant en legt uit waarom snoozen zo slecht is. Klikt op de bovenstaande afbeelding om het filmpje te bekijken.

Vergeet ons niet te volgen, zodat je op de hoogte blijft van al onze healthy inspiratie!

♥ Facebook
♥ Bloglovin
♥ Instagram

2 Comments

  • Anneleen januari 18, 2015 at 3:45 pm

    Ik ben ook een echt ochtendmens en vind dat zalig 🙂 krijg je zoveel meer gedaan op een dag!

    Reply
  • Fabulicious Home Life januari 19, 2015 at 5:03 pm

    Leuke tips. Ik haaaat ook de snoozeknop van mn man…

    Reply

Leave a Comment