Tips & Trucs

Tips & Tricks voor in de keuken #2

Soms kom je van die geweldige ideeën tegen die het leven een stuk makkelijker maken. Waarom heb je dat nog nooit zelf bedacht? Gelukkig hebben we daar onze grote vriend Google en krijgen we op een presenteer blaadje de beste ideeën voorgeschoteld. Wel zo handig voor degene die niet zo’n creatief brein hebben (zoals ik). Misschien heb je zelf geen tijd of zin om heel het internet af te speuren naar geweldige tips en tricks voor in de keuken. Daarom deed ik het voor je en ik deel ze graag met je! Het is vandaag tijd voor deel 2 met nieuwe tips en tricks voor in de keuken. Klik hier om deel 1 terug te kijken als je die gemist hebt.

1. Een marshmallow bij de bruine suiker

Ik weet niet of het jullie ook wel eens is overkomen, maar voordat je het weet veranderd je bruine suiker in je voorraadkast in een steen waarmee je een ruit kan ingooien. Ik heb er mee op het aanrecht staan slaan, ik heb het er met een lepel geprobeerd uit te bikken, maar nee.. niets mocht baten. Dus deze tip kan uitkomst bieden voor iedereen die hetzelfde probleem wel eens heeft ervaren. Stop een marshmallow bij je pot bruine suiker en de suiker klontert niet aan elkaar. Het is het proberen waard vind ik!

2. Ijsblokjes met bloemetjes

Met deze tip ga jij gegarandeerd de show stelen! Verzamel verschillende kleine bloemetjes of allemaal dezelfde zoals viooltjes, kleine anjers of lavendel en vries deze met een beetje water in een ijsblokjes vorm in. Het resultaat is prachtig in een glas water, maar ik zie het ook al helemaal voor me in een mooie glazen karaf. Vooral leuk voor op een bruiloft of een feestje.

collage flower ice cubes

3. Cupcake tray voor hamburger toppings

Geef je een barbecue party of ga je gewoon lekker hamburgers voor je vrienden bakken? Hoe leuk is het dan om in een cupcake tray alle toppings die ze er op kunnen doen te verzamelen. Zo kan iedereen z’n eigen hamburger samenstellen. Denk hierbij aan verschillende soorten sausjes, plakjes tomaat, komkommer, augurkjes, rodekool etc.

33fdd0962853ecbfeaca97a5d60b2d53

4. Een halve avocado bewaren

Over hoe je een halve avocado moet bewaren zonder dat die bruin wordt circuleren al veel tips. Zo kan je hem met een beetje citroensap besprenkelen, in een bakje met water bewaren of insmeren met een beetje olijfolie. Wat in ieder geval essentieel is, is dat je de pit er in laat! Daarna blijkt dat een rode ui in ringen in een afgesloten bakje met de avocado bewaren één van de best werkende tips is. Ik ga het proberen!

Liefs,

Fabienne

No Comments

Leave a Comment