dsc_0507

Triatlon | Waarom doe ik een triatlon? 

Selfies: in badpakken, met een fietshelm op m’n hoofd en met een rood hoofd na een heerlijke hardloopsessie. Dat soort kiekjes heb ik de afgelopen maanden regelmatig gepost op Instagram. Fietsen + zwemmen + hardlopen = jaaa een triatlon dus. Om precies te zijn over 1 week. Op 24 september doe ik mee aan een triatlon sprint in Amsterdam. Waarom? Hoe kom je erbij? I tell you! 

Wat is een triatlon?

De meeste zullen er ongetwijfeld weleens van gehoord hebben. In Nederland worden triatlons ook steeds populairder merk ik. Een aantal jaar geleden hoorde ik er zelden van, maar nu gaan steeds meer mensen op zoek naar een uitdaging naast het hardlopen. Een triatlon is een combinatie van 3 sporten, namelijk: zwemmen, fietsen en hardlopen. Hierin heb je verschillende afstanden. Sprint, kwart triatlon, halve triatlon of een hele triatlon. Voor je idee: een hele triatlon dat is 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,195 km hardlopen. Bizar! Tja je begrijpt dat ik me daar niet aan ga wagen. Ik doe de sprint variant: 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. Waarom een triatlon?

Goede vraag joh ;-)! Tri’s vond ik altijd al super vet, maar dan meer op een manier om er naar te kijken vol bewondering en dan te denken: tof maar nee dit kan ik absoluut niet. Een paar maanden geleden begon Yuri erover. Het zou iets voor mij zijn en volgens hem zou ik het kunnen. Uh! Ik geloofde er geen snars van. Ik, serieus… dat is voor hele sportieve mensen toch? Maar daarna zei die: ik ga je dan helpen. Nou die combinatie zorgde ervoor dat ik het toch aandurfde. Ik kon het op z’n minst proberen. Dus zo begon ik aan het tri avontuur en na 3 weken trainen had ik de smaak te pakken en schreef ik me in voor m’n eerste triatlon. Een sprint. 

Amsterdamse Bosbaan triatlon sprint 

Ik ga dus een triatlon sprint doen. 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. Ook in deze volgorde. Klinkt op eerste gezicht best goed te doen. Maar toch bleek al snel dat 750 meter zwemmen best een aardig stukje is als je al jaren niet gezwommen hebt. En dan hebben we het nog niet over de combinatie van alle drie de onderdelen. O ja en een kleine bijzaak: ik wil natuurlijk niet slome willy zijn, die als laatste over de finish komt. Dus het liefst ook nog een beetje op een noemenswaardig tempo wil ik de onderdelen uitvoeren. Er was werk aan de winkel. 

De afgelopen maanden heb ik keihard getraind en ik kan nu eindelijk zeggen: ik ben er klaar voor! In m’n volgende blog zal ik wat meer vertellen over de weg er naar toe en de trainingen.

Liefs

Sharona 

No Comments

Leave a Comment