Verse tomatensoep

Verse tomatensoep met avocado

De afgelopen weken ben ik expert geworden op het gebied van vloeibaar eten bereiden. Dit komt omdat ik een aantal weken heb rondgelopen met een kaakontsteking en hierdoor het vrij lastig was om vast voedsel te eten. Auw! Gelukkig gaat het inmiddels stukken beter en kan ik ook weer genieten van heerlijk kauwbaar voer. Oh yeah! Deze verse tomatensoep met avocado was gelukkig helemaal geen straf om te eten. En super simpel om te maken. Ik wil vanaf nu nooit meer iemand horen zeggen dat je een (chemisch) pakje soep van Knorr of Unox eet, omdat je geen tijd hebt om zelf soep te maken. Met dit recept, verse tomatensoep met avocado, gaat die smoes niet meer op, helaas ;)! Geloof me: hij is echt heerlijk!

 

Deze verse tomatensoep met avocado is een zoete, romige tomatensoep. Zelf ben ik hier gek op. Als je hem iets minder romig, maar juist wat vloeibaarder wilt, kun je altijd spelen met de hoeveel vocht die je toevoegt.

Wat heb je nodig?

*Hoeveelheden zijn voor ongeveer 4 kommen tomatensoep.

  • 500 gram zoete trostomaten. Zelf vind ik de mini trostomaten van de Lidl zeer geschikt voor dit recept. 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 el Oregano kruiden
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 a 2 avocado’s
  • Rucola

Tomatensoep met avocado

Bereidingswijze verse tomatensoep

  1. Snijdt de tomaten in stukken. Dit mogen grove stukken zijn. En versnipper de sjalotten. Let op: je kan je tomaten eerst ontvellen. Ik heb dit niet gedaan en vind het geen must. 
  2. Gebruik een diepe pan, bijvoorbeeld een hapjespan. Verhit de olijfolie en fruit de sjalotten en knoflook een paar minuten. Voeg de gesneden tomatenstukjes toe en bak deze ongeveer 4 minuten mee. 
  3. Voeg de kruiden toe: zwarte peper, oregano en eventueel een snuf zout. 
  4. Laat dit mengsel even een aantal minuutjes pruttelen. 
  5. Pak nu je staafmixer en maak van de ingrediënten een klad mengsel. Let op van welk materiaal je staafmixer gemaakt is en zet zo nodig het vuur uit tijdens het pureren en laat het mengsel even afkoelen. 
  6. Voeg nu de groentebouillon toe. 
  7. Draai het vuur laag en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren. 
  8. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over de soepkommen.
  9. Nu de soep Gratineren met de in blokjes gesneden avocado en wat rucola. Wat ook ontzettend lekker is om grof geraspte pittige kaas erover heen te strooien, zoals grana padano.
  10. Eet smakelijk!

Tomatensoep met avocado

Voedingswaarden:

Ik dacht laat ik voortaan de macro’s vermelden. Dus bij dezen! Een portie verse tomatensoep met avocado bevat:

257 calorieën, 13,4 gram koolhydraten, 9,9 gram eiwitten, 16 gram vet (vanwege de avocado’s, maar wees niet bang! Dit zijn gezonde vetten!), 3,2 gram vezels.

4 Comments

  • saskia oktober 27, 2014 at 6:21 pm

    Ontzettend bedankt voor al je leuke recepten Sharona, ik kijk regelmatig en ga deze soep ook eens maken.

    Reply
    • Sharona oktober 28, 2014 at 6:37 am

      Bedang Sas! Hartstikke leuk om te horen :)!

      Reply
  • Recepten | 3 gezonde avondmaaltijden – Body Rock januari 24, 2017 at 2:30 pm

    […] Bekijk het volledige recept […]

    Reply
  • Marco mei 18, 2019 at 6:41 pm

    Lekker, we hebben zitten smullen, ik had meerdere recepten tomaten/avocadosoep maar de rucola/parmezaan maakt het helemaal af.

    Reply

Leave a Comment