Waarom je nooit moet diëten

4 redenen waarom je nooit moet diëten!

Diëten is populair. Nu de zomer er weer aankomt lijkt het wel alsof iedereen om me heen opeens op dieet is. Geen taartjes, wijntjes of chocolade. Zelfs aardappels, rijst en pasta worden volledig van het menu geschrapt. Ja koolhydraten hé…Ongetwijfeld val je er ook nog eens van af, maar toch ga ik je nu vertellen waarom je nooit moet diëten.

1. Diëten is niet leuk!

Op het moment dat je iets niet mag, dan wil je het nog liever. Een ware marteling, want het is niet dat je ineens geen chocolade lust en vies bent van wijn. De kans is groot dat je binnen de kortste keren niet meer blij bent. Waarom zou je het dan doen? Ja duh om af te vallen denk je nu. Ik ben er van overtuigd dat je absoluut niet hoeft te diëten om af te vallen.

2. Je raakt je oude gewoontes niet kwijt

Veel diëten werken! Dat is het allerlaatste wat ik hier zou beweren. Als je minder eet dan je verbrandt dan val je af. Als je heel veel minder eet dan je verbrandt dan val je ook nog eens héél snel af. Het kan allemaal. Maar tijdens het diëten raak je niet ineens je oude gewoontes kwijt. Vaak duurt een dieet een aantal weken of maanden. Wat doe je daarna? Je gaat ‘normaal’ eten neem je jezelf voor. Maar wat is ‘normaal’? Dat heb je niet geleerd door het volgen van een dieet. De kans is heel groot dat je terugvalt in je oude gewoontes en daarmee ook weer terugvalt naar je oude gewicht.

3. Er is geen eindstreep

Je begint een dieet vaak omdat je binnen een korte tijd een bepaald doel wilt bereiken. De zogenaamde eindstreep bereik je op het moment dat je je streefgewicht hebt behaald. Er is geen eindstreep betekent niet dat je nog meer moet afvallen. Maar je kan niet ineens weer je oude eetstijl oppakken en het behaalde resultaat behouden. Je zult dus iets moeten blijven doen. Stel je traint voor een marathon en je behaalt je doel want je loopt uiteindelijk een marathon. Dat betekent nog niet dat je nu je hele leven een marathon kan blijven lopen als je niet blijft trainen. Omdat er geen eindstreep is als het gaat om het behalen van je fitte, gezonde gewicht/lichaam kan je maar beter je leefstijl veranderen in plaats van een korte tijd te diëten.

4. Iedereen is anders.

Een dieet is door iemand bedacht die waarschijnlijk zelf succes heeft bepaald met deze methode. Dit betekent nog niet direct dat deze methode voor iedereen fantastisch werkt. Wanneer het dieet gebaseerd is op het creëren van een calorietekort zal je zeker weten afvallen, maar toch heeft iedereen zo zijn persoonlijke voorkeuren als het om eten gaat. Iedereen heeft wel een bepaald voedingsmiddel waarop je buik minder lekker reageert en daarnaast vind je misschien bepaald eten helemaal niet lekker wat wel in je dieet staat. Ook om deze reden is het voor fijner om gewoon je eigen eetstijl en leefstijl te creëren.

Nu heb ik vooral vertelt waarom je niet moet diëten, maar ik kan me heel goed voorstellen dat je wel wilt afvallen. In de volgende blog ga ik in op de vraag: ‘’hoe ontwikkel je een fitte leefstijl zonder te diëten?’’

Vergeet ons niet te volgen, zodat je op de hoogte blijft van al onze healthy inspiratie! 

♥ Facebook
♥ Bloglovin
♥ Instagram

Liefs,
Sharona

1 Comment

  • Marvin april 25, 2016 at 7:33 am

    Een dieet klinkt ook als iets tijdelijks, terwijl het belangrijk is om je hele levensstijl aan te passen. Zo creëer je routine en iets wat voor de langere termijn goed vol te houden is. Vaak vallen mensen na een dieet, waarin geen permanente gedragsverandering plaatsvindt, weer terug in hun oude (ongezonde) gewoontes.

    Reply

Leave a Comment