collage apps

What’s on my phone? || Healthy apps

Hallo iedereen! Vandaag deel ik een paar handige healthy apps met jullie die ik persoonlijk met erg veel plezier gebruik. Dit zijn natuurlijk apps die alles te maken hebben met een gezond leven. Beginnende hardloper? Lekker receptje? Of je calorie inname bijhouden? Je wordt tegenwoordig overal mee geholpen. Geen excuus die je nu nog kunt bedenken 😉 Lees verder als je benieuwd bent naar mijn favoriete healthy apps.

Myfitnesspal

Er bestaan echt heel veel apps waarbij je een eetdagboekje kan bijhouden en zo inzicht hebt in je calorie-inname. Vaak heb je met zulke apps dat je bijvoorbeeld alleen een volkorenboterham kan invullen, maar niet welk merk. Of je kunt juist alleen maar producten van A-merken invullen, maar geen producten van de Lidl of Aldi bijvoorbeeld. Daarom ben ik een groot fan van myfitnesspal. Omdat bij deze app iedereen producten kan toevoegen aan de database, heb je dus een enorme keus aan producten en zit het geen wat jij hebt gegeten er meestal altijd wel bij en zo niet dan kan je hem zelf invoeren! Daarnaast kun je invullen hoeveel je wilt afvallen en wordt hier je calorie-inname op berekend, kun je ook sportactiviteiten invullen en zie je ook nog eens of je verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten goed zijn. Een extra leuk punt is dat je vrienden kunt toevoegen, zo heb je inzicht in elkaars eetdagboekje en kun je elkaar motiveren bij het afvallen.

myfitnesspal1

Runkeeper

Als je een hardloop fanaat bent kun je eigenlijk niet zonder deze app. Maar ook als een een fiets, wandel of zelf ski gek bent. Persoonlijk gebruik ik de app bij het hardlopen. Je zet hem aan zodra je begint te lopen en hij verteld je om de paar minuten hoe lang je al rent, hoever je hebt gelopen en hoe snel je rent. Dit motiveert mij om af en toe een tandje bij te zetten als ik hoor dat mijn snelheid wat is afgenomen. Via gps houdt het de route bij die je hebt gelopen en kun je na afloop terug zien op de kaart. Ook zie je na afloop een uitgebreid overzicht van je run met alles wat je er over wilt weten. Deze app werkt enorm motiverend en is heel erg handig als je aan bepaalde doelen wilt werken (dit kan je ook instellen). Na afloop van je run geeft die aan of je bepaalde records hebt gehaald en hoever je gevorderd bent in je doel (afhankelijk van je instellingen). En een leuke bijkomstigheid is weer dat je vrienden kunt toevoegen.

runkeeper

Recept van de dag- 24 kitchen

Ik ben echt een 24 kitchen fan. Zo ontspannend om naar te kijken! En een beetje inspiratie voor wat we vanavond nou weer moeten eten kan ik ook wel gebruiken. Met de 24 kitchen app krijg je elke dag een melding van een receptje. Ook kan je alle recepten van de week terugzien. Er zijn natuurlijk veel andere apps waar je heel veel recepten op kunt vinden of je zoekt gewoon op internet naar recepten, maar wat ik handig vind aan deze app is dat je niet eindeloos opzoek hoeft naar recepten. Je krijgt gewoon één recept voor geschoteld, vind je het lekker dan maak je het en zo niet, dan niet!

24 kitchen app

Koken met aanbiedingen

Een app die ik recent heb ontdekt is koken met aanbiedingen. Het werkt heel simpel: je selecteert de supermarkten waar jij boodschappen doet en vervolgens krijg je elke week van deze supermarkten verschillende receptjes met producten die op dat moment in de aanbieding zijn. Bij elk recept staat ook hoeveel geld je bespaart. Dus je hebt gelijk wat recept inspiratie en je bespaart ook nog eens geld!

koken met aanbiedingen

Ik ben benieuwd welke healthy apps jullie gebruiken? Laat het me weten in een reactie!

Vergeet ons niet te volgen, zodat je op de hoogte blijft van al onze healthy inspiratie!

♥ Facebook
♥ Bloglovin
♥ Instagram

2 Comments

  • Simone november 9, 2014 at 4:36 pm

    De app “Koken met aanbiedingen” lijkt me wel wat! Ik ga eens kijken ^^

    Reply
  • Tjitske Anna november 9, 2014 at 6:16 pm

    Wat een handige apps! 🙂

    Reply

Leave a Comment