Van piste dummie naar piste babe

Sport | Hoe word je een piste babe?

Altijd al een keer op wintersport gewild? Zie je jezelf al helemaal over de witte pistes glijden met je haar in de wind. Of twijfel je toch nog omdat het beeld van jou in een banaan al op je netvlies staat gebrand, nee daar willen we niet in belanden… Na twee keer op wintersport te zijn geweest heb ik helemaal de smaak te pakken. Ik deel vandaag al mijn tips met jou en wie weet word jij ook een piste babe!

Ik ben net weer terug van een weekje wintersport en wat heb ik genoten! De eerste keer dat ik op wintersport ging had ik totaal geen ervaring. Ik heb de pistes dan ook van erg dichtbij bekeken, want ik lag constant met me neus in de sneeuw. De spierpijn was niet te harden en me kont was blauw van het vallen. Ik was natuurlijk eigenwijs en ik wilde geen les, nee ik leerde het mezelf wel. Als ik de anderen moet geloven had ik er gelukkig wel talent voor en daarom had ik het ook vrij snel onder de knie. Ik vond het zelfs zo leuk dat ik nog een keer besloot te gaan! Dit keer raasde ik de pistes af als een gek en oké natuurlijk heb ik af en toe ook nog wel eens sneeuw gehapt. Ondertussen ben ik van piste dummie naar piste babe gepromoveerd en heb ik wel wat tips voor jullie!

DCIM100GOPRO Een goede outfit

Waar het allemaal mee begint voordat je vertrekt is een goede outfit. Het minimale wat je nodig hebt is een goede skibroek, jas, skibril en rugzak. Wat ik persoonlijk ook erg aanraad is een helm, vooral als je een beginner bent. Misschien maak je er niet het grootste fashion statement mee, maar tegenwoordig draagt het overgrote deel op de pistes een helm en sta je dus helemaal niet voor gek. Dit kost natuurlijk een hoop geld om allemaal aan te schaffen. Als je een sportwinkel inloopt leg je zo 300 euro neer voor een broek. Dat tikt lekker aan! Ik raad dan ook aan om naar een outlet of de Lidl te gaan. Rond de wintersportperiode komt er bij de Lidl af en toe een assortiment aan wintersportspullen en -kleding voorbij. De spullen zijn van goede kwaliteit, zien er leuk uit en zijn ook nog eens erg betaalbaar. En pssst als je een leuk outfitje hebt gescoord zijn de mannen op de piste vast ook wel bereid je te helpen opstaan als je weer voor de zoveelste keer met je neus in de sneeuw ligt 😉

DCIM100GOPRO

Oefening baart kunst

Voordat ik de eerste keer op wintersport ging ben ik natuurlijk wel even langs de Uithof in Den Haag gegaan om daar even te oefenen. Je kan ook naar Snowworld in Zoetermeer gaan, hier hebben ze een nog langere piste om op te oefenen. Dit is wel aan te raden om vooraf even te doen. Zo kom je erachter wat jou meer ligt, snowboarden of skiën. De meeste mensen vinden skiën toch net wat makkelijker. Je kunt hier lessen nemen, maar natuurlijk ook gewoon zelf wat oefenen. Als je van de lange piste redelijk naar beneden kunt komen dan ben je waarschijnlijk klaar voor wintersport. Denk niet dat je dan ervaren en goed bent, want het is echt niet te vergelijken met de echte pistes. Maar het geeft wel een goede indicatie of je er een beetje aanleg voor hebt en dat je niet op de eerste beste piste je nek gaat breken. De tweede keer dat ik op wintersport ging heb ik een lesje genomen bij Skidiscovery. Hier krijg je les op een lopende band die onder je door blijft rollen. Weer een totaal andere ervaring, maar wel handig als je je technieken wat wilt verfijnen.

Als je nou eenmaal op je vakantiebestemming belandt bent, kan je daar natuurlijk ook lessen nemen. Niet echt gezellig als je met een groepje op vakantie bent. Wil je gewoon mee met de groep, vraag dan of ze met de groene en blauwe pistes willen beginnen. Deze zijn vrij goed te doen en hier kun je wel een beetje op oefenen.

Laat je angst varen

Vooral als je een beginneling bent, is het moeilijk om niet bang te zijn. Elke piste lijkt een oneindig stijle baan naar beneden en de stukjes piste waarbij je zo de afgrond naast je ziet, zijn nou ook niet echt om te juichen. Toch is het belangrijk om je angst te laten varen. Door angst verkrampt je namelijk en je zult merken dat alles veel meer energie kost. Ook zullen je bewegingen minder vloeiend zijn, waardoor je juist eerder valt. Denk er dus niet te veel bij na wat er allemaal kan gebeuren. Wees natuurlijk wel voorzichtig en stort je niet als een gek de berg af! Maar een beetje lef kan zeker geen kwaad en zal je alleen maar verder helpen.

DCIM100GOPRO

Hot and Cold

Als je op wintersport gaat is het altijd een verrassing wat voor weer je krijgt. Vorig jaar belandde ik in een halve sneeuwstorm. Dit jaar scheen het zonnetje elke dag fel aan de hemel. Kon niet beter! Check dus voordat je vertrekt de weervoorspellingen. Wordt het koud weer? Stop dan wat extra truitjes in je koffer en een fleecepully om erover aan te trekken. Iets voor in je nek is ook zeker nodig. Denk hierbij aan een fleece sjaal of een skimasker die je tot je neus trekt. Wordt het warm weer? Vergeet dan zeker de zonnebrand niet! Door de witte sneeuw reflecteert de zon en word je als een tierelier bruin. Neem ook een zonnebril mee, voor als je tussendoor op een terrasje zit. Trek onder je jas gewoon een luchtig t-shirtje of een topje aan, hiermee zul je het warm genoeg hebben.

En vergeet vooral niet om héél veel plezier te hebben! Ik heb in ieder geval alweer zin in volgend jaar. Ben jij dit jaar op wintersport geweest? Laat achter in de comments hoe het was.

Vergeet ons niet te volgen, zodat je op de hoogte blijft van al onze healthy inspiratie! 

♥ Facebook
♥ Bloglovin
♥ Instagram

Liefs, Fabiënne

 

1 Comment

  • Linda maart 19, 2015 at 5:18 pm

    Leuke foto van jullie saampjes faab 🙂 ik wil ook echt een keertje op wintersport. Lijkt me heerlijk !

    Reply

Leave a Comment