7 minuten workout push-up

Review 7 minuten workout

Alle werkende mensen zullen het met mij eens zijn dat sporten niet bepaald makkelijk is naast je werk. Sinds anderhalve week loop ik fulltime stage, 40 uur per week + 3 uur reistijd per dag. Slik.. Vaarwel vrije tijd. Hallo zwaar leven. Ik moet bekennen dat ik me de eerste week echt a-sportief gedragen heb. Maar met weinig tijd moet je toch een beetje creatief zijn, want niet sporten is geen optie. Ik besloot te googlen en al snel kwam ik de ‘7 minutes workout’ tegen. Klinkt goed! 7 minuten per dag moet lukken. En de App Store staat vol met apps voor een 7 minuten workout. Let’s do it!

De ‘7 Minute Workout’ is een app die je zou moeten helpen om met 7 minuten trainen per dag een strak lichaam te krijgen. Tja, dat lijkt mij persoonlijk nogal overdreven, maar het proberen waard toch? Wat heb ik te verliezen? Die niet noemenswaardige 7 minuten, die de workout duurt.

Hoe werkt het de 7 minuten workout app?

De app laat je twaalf verschillende oefeningen achter elkaar doen. Daartussen heb je telkens 10 seconde rust. ‘Rust’ kun je het niet echt noemen, het is meer tijd om de volgende positie aan te nemen. Vooraf kan je in de app alle oefeningen uitgelegd krijgen door een video, foto’s en tekst. Ik zal zeker even kijken hoe alle oefeningen moeten voordat je enthousiast van start gaat, want als je bezig bent heb je geen tijd om nog te moeten bedenken hoe de oefeningen eigenlijk moeten. Wanneer je de workout start zal een stem telkens aangeven wanneer je van oefeningen moet wisselen. Kortom: super simpel!

7 minuten workout oefeningen

Bron: dailymail

Voordelen 7 minuten workout

 • Met stip op nummer één in het rijtje voordelen is dat de workout maar 7 minuten duurt. Iedereen heeft toch wel 7 minuutjes per dag over?
 • Het handige aan de oefeningen is dat je ze gewoon thuis kan uitvoeren en geen speciale attributen nodig hebt. Althans… je hebt een trap (of een ander opstapje), een stoel en een muur nodig. Voor het ‘opstapje’ gebruikte ik mijn salontafel. Maar deze is vrij massief, dus kijk hier wel mee uit als je tafel niet zo stevig op zijn poten staat! Niks is vervelender dan dat je door je mooie dure salontafel heen zakt.
 • De oefeningen zijn niet ingewikkeld. Pfff gelukkig, want ik ben een drama in moeilijke pasjes onthouden. Na een dagje werken wens ik geen mentale inspanning meer. Klinkt misschien een beetje overdreven, maar dan heb je mij nog nooit iets zien doen als Zumba. Vooral zo houden, want het is niet om aan te zien ;-)! Maar deze oefeningen zijn a piece of cake. Voor iedereen die wel is een lesje aerobics/bbbb/insanity of iets dergelijks gevolgd heeft, zijn het geen onbekende oefeningen: jumping jacks, push-ups, squats, kniebuigingen.
 • Redelijk intensief. Zeker voor de minder sportieve mensen is het een prima workout.
 • Er zijn behoorlijk wat gratis apps te downloaden met een 7 minuten workout. En tja, we blijven Nederlanders en gratis is altijd goed! Niet waar?

Nadelen 7 minuten workout app

 • 7 minuten zijn wel erg kort. Ik denk dat de oefeningen op een gegeven moment weinig effect hebben als je ze elke dag herhaalt. Wel kan je de 7 minuten 2x doen, dus 14 minuten om het intensiever te maken.
 • Saai en niet uitdagend genoeg. De eerste paar keer is het leuk om de 7 minuten workout te doen, maar na een paar keer worden de oefeningen wel eentonig. Daarom zou ik het zeker niet elke dag doen, maar gewoon een paar keer in de week op de dagen dat je geen tijd hebt voor een lange workout

Kortom

Oftewel een prima manier om aan je dagelijkse beweging te komen. En hoe zit het met die sixpack? Dat is denk ik iets te veel gevraagd van deze ‘7 minuten workout’, dus daar moet je toch net iets meer je best voor doen. Maar beter 7 minuten per dag iets doen, dan helemaal niets doen! Ik ga deze workout zeker weten vaker doen op drukke dagen. Even voor het opstaan of ’s avonds heeft iedereen wel 7 minuten tijd. Daarmee kunnen we direct de geijkte smoes ‘ik heb geen tijd om te sporten’ van tafel vegen!

Hebben jullie ook weleens de 7 minuten workout gedaan en wat vonden jullie ervan? Of doe jij een andere korte workout? Ik ben benieuwd! Laat gerust een berichtje achter.

2 Comments

 • vanessa / gold&urban februari 16, 2014 at 8:45 pm

  Handig ! Ik volg je nu op bloglovin ! XO

  Reply
  • Sharona februari 16, 2014 at 10:41 pm

   Ja echt super handig die 7 minuten workout. Leuk dat je me volgt! Ik ga jou ook volgen! Je hebt een leuke blog

   Reply

Leave a Comment